Glashelder

voor en door kunstenaars uit Den Bosch
Glashelder

Glashelder is een project voor en door kunstenaars uit Den Bosch, geïnitieerd door Willem Twee Kunstruimte in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Atelier Beheer Stichting. Glashelder biedt een podium aan beeldende kunst uit de stad en slaat een brug tussen culturele politiek en de makers uit de stad. Om de zes weken presenteert steeds een andere kunstenaar diens werk op drie verschillende plekken achter glas.

De locaties
Elke kunstenaar maakt een presentatie van diens werk in de vitrinekast van de wethouder Cultuur, Duurzaamheid en Leefomgeving op het Stadhuis. Op deze manier wordt beeldende kunst getoond op de plek waar het cultuurbeleid van Den Bosch wordt bedacht, besproken en geschreven. Op het stadskantoor is het werk alleen te zien voor bezoekers van de wethouder, maar bij Willem Twee muziek en beeldende kunst is het werk ook zichtbaar voor publiek. De kunstenaar richt hier de oude portiersloge in. Tegenwoordig ‘etaloge’ genoemd, herinnert deze plek aan het verleden van de Willem II sigarenfabriek, toen hier dagelijks honderden fabrieksarbeiders passeerden. De derde plek bevindt zich in wat nu ‘het aquarium’ wordt genoemd. Vroeger werden op deze plek de kaartjes van het Willem Twee poppodium verkocht. Nu doet het dienst als het bureau Inclusie en Diversiteit van Willem Twee. De kunstenaars worden uitgenodigd om met hun werk een andere kijk op de werkelijkheid te geven.  

Glashelder is een initiatief van Willem Twee Kunstruimte, in samenwerking met gemeente ‘s-Hertogenbosch en de AtelierBeheerStichting ‘s-Hertogenbosch. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeente ‘s-Hertogenbosch.