Vrijwilligers

De organisatie
Willem Twee muziek en beeldende kunst organiseert jaarlijks zo’n 250 concerten, tentoonstellingen en events in twee locaties (de Toonzaal en de Willem II Fabriek, met het Poppodium en de Kunstruimte) en incidenteel op externe locaties. Meestal in de weekenden, maar steeds vaker ook doordeweeks. Veel van onze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder ons team van enthousiaste vrijwilligers.

De vrijwilligersclub bestaat uit zo'n 100 medewerkers van allerlei leeftijden die in wisselende combinaties samenwerken, bij verschillende deelgroepen zoals zaal, techniek, balie, kunstruimte, enzovoort. 

Het werken met vrijwilligers geeft de organisatie een specifieke charme. Of je nou bij de bar, het licht of backstage werkt: passie voor muziek en kunst is wat je als vrijwilliger drijft. Je legt er sociale contacten, je hebt er plezier en je doet de nodige werkervaring op.

Wat krijg je ervoor terug?
Je werkt vrijwillig, daar mag wat tegenover staan natuurlijk. Je doet veel ervaring en contacten op. Je mag gratis naar concerten, dansavonden en overige activiteiten die gegeven worden in Willem Twee muziek en beeldende kunst. Je krijgt korting op drinken en eten. Daarnaast krijg je vrijkaarten voor vrienden en kun je genieten van uitstapjes en borrels!

Meld je aan!
Wil je minstens twee events per maand aan de slag, wil je ervaring opdoen in het culturele circuit en nieuwe mensen leren kennen? Sluit je dan aan als vrijwilliger! Vul het onderstaande formulier in of bel 073 – 612 34 22 tijdens kantooruren (dinsdag, donderdag en vrijdag) en vraag naar medewerkerscoördinator Herbert van den Heuvel. 
Aanmelden kan altijd! We hebben ook nog specifieke vacatures, die vind je onderaan deze pagina.

Interesse in vrijwilligen bij Willem Twee?

Vul dan onderstaand formulier in! Met dit formulier willen we op voorhand al een indruk krijgen van je wensen, achtergrond en capaciteiten, en willen we jóu al een goede indruk geven van wat je bij ons kan verwachten. Zodoende kan het potentiële aannamegesprek lekker soepel verlopen.
Klik hier om alle vrijwilligerstaken beschreven te zien.

Vacatures

Stagemanagers

Wat is de functie die wij zoeken?  
Stagemanager

Onder eindverantwoordelijkheid van de bedrijfscoördinator ben je verantwoordelijk voor de backstage. Je bent tijdens producties het eerste aanspreekpunt voor de artiesten of organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de hospitality, logistiek en veiligheid tijdens (de voorbereiding en afbouw van) de productie.   
Samen met de technici zorg je voor een vloeiend verloop van de productie.

Wat zijn de werkzaamheden?  
· Gastvrij ontvangen van de artiesten/organisatie   
· Eerste aanspreekpunt voor de artiesten tijdens producties  
· Voorbereiden en opruimen van kleedkamers  
· Het communiceren en handhaven van het tijdschema  
· Het netjes en overzichtelijk houden van de backstage  
· Het administreren van het gebruik van drank en eten

Wie zoeken wij?  
· Je bent een representatieve vertegenwoordiger van Willem Twee  
· Je hebt een hands on mentaliteit   
· Je bent stressbestendig en denkt oplossingsgericht  
· Je kan duidelijk communiceren  
· Je beheerst de Engelse taal  
· Je bent 1 à 2 keer per maand beschikbaar om te werken

Wat bieden wij?  
· Werkervaring in ambitieuze, culturele en inspirerende omgeving  
· Gratis toegang bij (bijna) alle activiteiten in beide locaties van Willem Twee   
· 5x per seizoen gratis toegang voor een introducee   
· Korting op eten en drinken in de Willem Twee  
· Nazit na elke dienst, maandelijkse borrel  
· Mogelijkheid om te vrijwilligen bij festivals zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole  
· Heel veel gezelligheid en sociale contacten

Hoe te reageren?  
Bel 073 - 612 34 22 tijdens kantooruren (dinsdag, donderdag en vrijdag) en vraag naar medewerkerscoördinator Herbert van den Heuvel of vul -bij voorkeur- bovenstaand formulier in.

Geluidstechnici

De geluidsploeg van Willem Twee Muziek en Beeldende Kunst is op zoek naar collega-geluidstechnici die ervoor zorgen dat het geluid van een artiest zo natuurgetrouw mogelijk wordt overgebracht op het publiek en op de artiesten zelf. Bij Willem Twee Muziek en Beeldende Kunst krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige geluidstechnicus. Je leert alle ins-en-outs van het inprikken en inregelen van instrumentatie, van geluidsbron tot speaker, met het daarbij behorende jargon. Het werk als geluidstechnicus is op vrijwillige basis.

Werkzaamheden

De geluidsploeg op een reguliere avond bestaat uit een monitortechnicus en front-of-house (FOH) technicus. De eerste zorgt ervoor dat de artiesten zichzelf en hun medemuzikanten op het podium goed kunnen horen, de tweede zorgt ervoor dat het publiek de band goed kan horen. In beide gevallen bereid je de shows voor door te luisteren naar de muziek en hoe die muziek doorgaans hoort te klinken. Je luistert naar plaatsing van instrumenten in de mix, bedenkt welke microfoons en inserts gebruikt moeten worden en of er iets van een galm over de stem van de zanger ligt. Deze informatie wordt vaak duidelijk aan de hand van een zogenaamde ‘rider’ van de band zelf. Als je klaar bent met de soundcheck eet je samen met je collega’s en de artiesten. Een uur na het eten begint het concert en pas je de mix gedurende de show daar waar nodig aan.

Werktijden

Je werkt minstens twee keer per maand. De tijden verschillen per activiteit maar de basis is:

  • 15:00 uur aanwezig bij een avondconcert. Duurt meestal tot 01:00 u à 02:00 u
  • 20:00 uur aanwezig bij een dansavond. Duurt meestal tot 04:00 uur
  • 11:00 uur aanwezig bij een middagconcert. Duurt meestal tot 19:00 uur

Profiel

  • Je bent minimaal 16 jaar
  • Je hebt gevoel voor muziek en sfeer
  • Je beschikt over technisch inzicht
  • Je bent in staat te communiceren met artiesten
  • Ervaring in geluidstechniek is zeer welkom
  • Je hebt een flexibele houding
  • Je wilt graag bijleren en/of je kennis overbrengen

Bel 073 – 612 34 22 tijdens kantooruren (dinsdag, donderdag en vrijdag) en vraag naar medewerkerscoördinator Herbert van den Heuvel of vul -bij voorkeur- bovenstaand formulier in.