Willem Twee | Een impressie

De organisatie

Willem Twee muziek en beeldende kunst ontstond 1 januari 2017 uit een fusie van Muziekcentrum De Toonzaal, W2 Poppodium en Willem II Kunstencluster. Aan de nieuwe organisatie werden in 2018 de Willem Twee Studios toegevoegd.

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een centrum voor talent en experiment, voor muziek, beeldende kunst en mediakunst. Willem Twee muziek en beeldende kunst beschikt in ’s-Hertogenbosch over twee locaties. De voormalige Willem II Fabriek aan de Boschdijkstraat biedt huisvesting aan de Grote en Kleine Zaal van het Poppodium, aan de exposities van Willem Twee Kunstruimte en aan Willem Twee Café. In de voormalige synagoge aan de Prins Bernhardstraat zijn de Toonzaal en Willem Twee Studios gevestigd. 

Op beide locaties zijn zalen en vergaderruimteste huur. 

De organisatie

Overkoepelend

In de Willem II Fabriek zijn bovendien tal van ateliers gevestigd: het Grafisch Atelier, Eendracht Films, Van Osch Films, ca. 30 ateliers van kunstenaars, architecten, ontwerpers en schrijvers, In de presentatieruimtes van Willem Twee Kunstruimte wordt doorlopend werk getoond van kunstenaars uit zowel de eigen omgeving als van (ver) daarbuiten. Er zijn bovendien viewingruimtes voor film, av-producenten en documentairemakers. Klik hier voor een overzicht van alle huisgenoten en ateliers.

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een volwaardige, breed gedragen koepelstichting die jonge en vernieuwende kunst en innovatief cultureel ondernemerschap stimuleert.

Willem Twee muziek en beeldende kunst streeft naar een vergroting van het publieksbereik en wil zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar zijn.

Overkoepelend

Veelgestelde vragen

Kan mijn rolstoel binnen? Kan ik zitten?

Willem Twee Poppodium en Kunstruimte hebben (tenzij anders aangegeven bij het betreffende event) geen zitplaatsen. Ben je geblesseerd, zwanger, of heb je een andere beperking waardoor je niet langdurig kunt staan? Neem daarover via mail contact met ons op of bel naar 073 – 61 23 422. Geef dat minimaal 3 dagen van tevoren aan, alleen dan kan er iets geregeld worden. 

De Grote Zaal is toegankelijk voor rolstoelen evenals de Kleine Zaal, Spiegelzaal en Willem Twee Café. Er is een rolstoelbaan en een invalidentoilet aanwezig. De bars hebben geen verlaagd deel en er is geen rolstoelplatform. De garderobe is voor rolstoelen bereikbaar. Als je vooraf contact op neemt, dan kijken we hoe we je het beste kunnen helpen. Bij een uitverkocht concert is optimaal zicht op het podium niet te garanderen.

(Let op: het is niet toegestaan stoelen mee te nemen of te verplaatsen zonder uitdrukkelijk toestemming van de medewerker.)

In Willem Twee Toonzaal zijn in principe alle concerten met zitplaatsen - ongeplaceerd, je kunt zelf kiezen waar je wilt zitten. Er is een invaliden-toilet aanwezig. Laat ons vooraf even weten dat je komt, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Waar kan ik parkeren?

Meer informatie over parkeren vind je op de Informatie pagina's van Willem Twee Kunstruimte, Willem Twee Poppodium en Willem Twee Toonzaal.

Werken bij Willem Twee?

Bekijk onze vacatures

Aanvangs- en sluitingstijden

Zie onze agenda voor de actuele aanvangstijden van onze events.

LOCATIE WILLEM TWEE FABRIEK

Willem Twee Café, de flexwerkplekken en de expositie in de Spiegelzaal zijn dagelijks geopend.
Ma t/m vr van 10.00 – 17.30 uur 
Za t/m zo van 11.00 – 17.00 uur

Voor Willem Twee Kunstruimte gelden de volgende openingstijden:
Ma t/m vr van 10.00 – 17.00 uur 
Za t/m zo van 11.00 – 17.00 uur

Willem Twee Poppodium is geopend tijdens activiteiten zoals vermeld op onze website.

 

LOCATIE PRINS BERNHARDSTRAAT


Willem Twee Toonzaal is geopend tijdens activiteiten zoals vermeld op onze website.
Willem Twee Studios is geopend op afspraak en tijdens publieksactiviteiten. Contact: studios@willem-twee.nl

Willem Twee Verhuur is bereikbaar via verhuur@willem-twee.nl en 06 – 18 94 07 61

Willem Twee is geheel gesloten op 25 december, 31 december en 1 januari.

Het concert is afgelast/verzet. Wat nu?

Wanneer een concert afgelast, of aanzienlijk gewijzigd, wordt nadat je een ticket hebt gekocht, dan heb je recht op restitutie. Wij sturen een e-mail naar alle online kopers en leggen de procedure uit. Neem anders contact met ons op. Wanneer we een vervangende datum aanbieden wordt jouw ticket automatisch naar de nieuwe datum omgezet.

Gastenlijst

Willem Twee heeft geen openbare gastenlijst. Wij accepteren alleen e-tickets op naam. Aan de deur 'proberen' of je op de gastenlijst staat heeft dus geen zin. Wij kunnen daarnaast ook om een legitimatie vragen. De enige uitzondering is een bescheiden gastenlijst voor gasten van de band. Heeft de band jouw naam niet doorgegeven? Dan kunnen we jou helaas niet verder helpen. In dat geval dien je zelf contact op te nemen met de band.

Geluidsniveau en oordoppen

Willem Twee houdt zich aan Convenant Preventie Gehoorschade Muzieksector van max. 103 dB (A). Toch kan het geluidniveau hard zijn. Lees meer onder het kopje geluidsvolume bij onze huisregels. Willem Twee Poppodium verkoopt Thunderplugs® oordopjes, deze zijn te koop bij de kassa/balie en in een automaat in de gang naar de Grote Zaal. Deze oordoppen voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen die binnen de EU gesteld zijn. Ze zijn getest en gecertificeerd volgens EN 352-2. Dit is een kwaliteitseis die gesteld is vanuit de EU voor gehoorbeschermers. Deze oordoppen zijn met vlag en wimpel door de tests gekomen en je kunt dus met Thunderplugs® op een veilige manier genieten van de muziek. Voorkom gehoorschade, muziek met een piep is niet leuk!

Kan ik op de dag zelf ook nog een kaartje kopen?

Ja, zolang het concert niet uitverkocht is, is het mogelijk om aan onze balie een ticket te kopen voor het concert dat je wilt gaan bezoeken. Dit kan tijdens onze openingstijden of vlak voor aanvang van het concert. 

Willem Twee | Animatie door Avans Incubators