De organisatie

Willem Twee muziek en beeldende kunst ontstond 1 januari 2017 uit een fusie van Muziekcentrum De Toonzaal, W2 Poppodium en Willem II Kunstencluster. Aan de nieuwe organisatie werden in 2018 de Willem Twee Studios toegevoegd.

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een centrum voor talent en experiment, voor muziek, beeldende kunst, mediakunst en film. Willem Twee muziek en beeldende kunst beschikt in ’s-Hertogenbosch over twee locaties. De voormalige Willem II Fabriek aan de Boschdijkstraat biedt huisvesting aan de grote en kleine zaal van het Poppodium, aan de exposties van Willem Twee Kunstruimte en aan Willem Twee Café. Aan de Prins Bernhardstraat zijn de Toonzaal en Willem Twee Studios gevestigd.
Op beide locaties zijn zalen en vergaderruimtes te huur. 

Overkoepelend

In de Willem II Fabriek zijn bovendien tal van ateliers gevestigd: het Grafisch Atelier, Eendracht Films, Van Osch Films, ca. 30 ateliers van kunstenaars, architecten, ontwerpers en schrijvers, In de presentatieruimtes van Willem Twee Kunstruimte wordt doorlopend werk getoond van kunstenaars uit zowel de eigen omgeving als van (ver) daarbuiten. Er zijn bovendien viewingruimtes voor film, av-producenten en documentairemakers. Klik hier voor een overzicht van alle huisgenoten en ateliers.

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een volwaardige, breed gedragen koepelstichting die jonge en vernieuwende kunst en innovatief cultureel ondernemerschap stimuleert.

Willem Twee muziek en beeldende kunst streeft naar een vergroting van het publieksbereik en wil zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?

Meer informatie over parkeren vind je op de Informatie pagina's van Willem Twee Kunstruimte, Willem Twee Poppodium en Willem Twee Toonzaal.

Werken bij Willem Twee?

Bekijk onze vacatures

Aanvangs- en sluitingstijden

Zie onze agenda voor de actuele aanvangstijden van onze events.

LOCATIE WILLEM TWEE FABRIEK

Willem Twee Café, de flexwerkplekken en de expositie in de Spiegelzaal zijn dagelijks geopend.
Ma t/m vr van 10.00 – 17.30 uur 
Za t/m zo van 11.00 – 17.00 uur

Voor Willem Twee Kunstruimte gelden de volgende openingstijden:
Ma t/m vr van 10.00 – 17.00 uur 
Za t/m zo van 11.00 – 17.00 uur

Willem Twee Poppodium is geopend tijdens activiteiten zoals vermeld op onze website.

 

LOCATIE PRINS BERNHARDSTRAAT


Willem Twee Toonzaal is geopend tijdens activiteiten zoals vermeld op onze website.
Willem Twee Studios is geopend op afspraak en tijdens publieksactiviteiten. Contact: studios@willem-twee.nl

Willem Twee Verhuur is bereikbaar via verhuur@willem-twee.nl en 06 – 18 94 07 61

Willem Twee is geheel gesloten op 25 december, 31 december en 1 januari.

Concert wegens Corona maatregelen verplaatst of geannuleerd: wat nu?

Donatie of restitutie

Als je tickets hebt voor een concert dat is geannuleerd of verzet naar een andere datum die je niet schikt, kun je (een deel) van de ticketwaarde aan ons doneren of het bedrag terugvragen.

In beide gevallen kun je per e-mail (tickets@willem-twee.nl ) o.v.v. het concert dat is geannuleerd en het aantal tickets dat je hebt gekocht je keuze doorgeven. Als je restitutie van het bedrag wenst, vermeld dan ook jouw IBAN rekeningnummer en de tenaamstelling er bij.

Mocht je nog in het bezit zijn van vouchers, die in het begin van de corona-crisis werden uitgegeven, dan kun je ook een verzoek tot uitbetaling van die waarde aanvragen via e-mail aan tickets@willem-twee.nl . Vouchers kunnen niet online worden gebruikt bij het kopen van tickets.

 

Het concert is afgelast/verzet. Wat nu?

Wanneer een concert afgelast, of aanzienlijk gewijzigd, wordt nadat je een ticket hebt gekocht, dan heb je recht op restitutie. Wij sturen een e-mail naar alle online kopers en leggen de procedure uit. Neem anders contact met ons op. Wanneer we een vervangende datum aanbieden wordt jouw ticket automatisch naar de nieuwe datum omgezet.

Gastenlijst

Willem Twee heeft geen openbare gastenlijst. Wij accepteren alleen e-tickets op naam. Aan de deur 'proberen' of je op de gastenlijst staat heeft dus geen zin. Wij kunnen daarnaast ook om een legitimatie vragen. De enige uitzondering is een bescheiden gastenlijst voor gasten van de band. Heeft de band jouw naam niet doorgegeven? Dan kunnen we jou helaas niet verder helpen. In dat geval dien je zelf contact op te nemen met de band.

Geluidsniveau en oordoppen

Willem Twee houdt zich aan Convenant Preventie Gehoorschade Muzieksector van max. 103 dB (A). Toch kan het geluidniveau hard zijn. Lees meer onder het kopje geluidsvolume bij onze huisregels. Willem Twee Poppodium verkoopt Thunderplugs® oordopjes, deze zijn te koop bij de kassa/balie en in een automaat in de gang naar de Grote Zaal. Deze oordoppen voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen die binnen de EU gesteld zijn. Ze zijn getest en gecertificeerd volgens EN 352-2. Dit is een kwaliteitseis die gesteld is vanuit de EU voor gehoorbeschermers. Deze oordoppen zijn met vlag en wimpel door de tests gekomen en je kunt dus met Thunderplugs® op een veilige manier genieten van de muziek. Voorkom gehoorschade, muziek met een piep is niet leuk!