Huisgenoten & Ateliers

De Willem II Fabriek (locatie Boschdijkstraat) huisvest verscheidene studio’s voor film- & media en grafisch ontwerp, ateliers met designers en kunstenaars en culturele organisaties. We stellen ze kort voor:

ATTAK is een dynamische ontwerpstudio. Het werk is een visuele, onverschrokken kruis-bestuiving van grafisch ontwerp, typo’s, illustraties en beeldende kunst, gebaseerd op de ethiek van subculturen. Het werk wordt samengevat met de term “Powergestaltung”. Altijd op zoek naar iets ruigs op het scherpst van de snede.

Het Grafisch Atelier toont de ontwikkelingen tussen nieuwe en oude technieken en brengt grafische technieken zoals ets, litho, etc. maar ook fotografie onder de aandacht. Door middel van exposities en Vriendenprenten is het mogelijkheid grafiek van hoge kwaliteit te kopen.

Eendracht Films heeft een jarenlange ervaring in  het programmeren van films en televisieprogramma's. VPRO, KRO-NCRV, AVROTROS en Omroep Brabant zijn enkele van de opdrachtgevers. 

Van Osch Films maakt culturele, muzikale en maatschappelijke films over geheimen, angst, pijn en liefde. Over troostmeisjes en strijdliederen, biechtende criminelen en ontroerende bekentenissen, late liefdes, zoekende zonen, rouwende weduwen en bevlogen kunstenaars.

De Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch werd op 2 februari 1894 opgericht als Harmonie Neerlandia. Het ledenbestand werd opgebouwd uit werknemers van de Sigarenfabriek Goulmy en Baar (de huidige Willem Twee Fabriek). De harmonie heeft er nog altijd zijn repetitielokalen.