Willem Twee Kunstruimte

Willem Twee Kunstruimte is een unieke plek voor tentoonstellingen van hedendaagse (inter)nationale kunstenaars. We bieden een mooie afwisseling tussen nieuw talent en gevestigde kunstenaars die vernieuwende kunst van hoogstaande artistieke kwaliteit tonen. De tweemaandelijkse tentoonstellingen presenteren een verfrissend en divers beeld van wat er in de kunstwereld en in onze huidige samenleving gebeurt.

De Kunstruimte bevindt zich in de fabriekshal van de voormalige Willem II Sigarenfabriek. Vanaf 1897 werkten hier dagelijks honderden arbeiders die met de hand sigaren rolden voor het merk Goulmy & Baar. Vanaf 1929 kwam de fabriek in handen van Willem II. De roltafels en de sigaren zijn allang verdwenen, maar de karakteristieke architectuur en sfeer van de ruimte zijn intact gebleven.

Willem Twee daagt kunstenaars uit om op deze statige ruimte te reageren door er monumentale kunst te maken en exposeren. De Kunstruimte richt zich op een breed scala van kunstdisciplines, in het bijzonder op het grensgebied tussen beeldende kunst, muziek en geluidskunst. De Kunstruimte biedt flexwerkers een plek om gratis te werken middenin de kunst.

Meer over Willem Twee Kunstruimte