Meer over Willem Twee Kunstruimte

Willem Twee Kunstruimte is een plek voor de ontwikkeling en presentatie van hedendaagse kunst, gevestigd in de voormalige Willem II sigarenfabriek in ’s-Hertogenbosch. Het maakt onderdeel uit van Stichting Willem Twee muziek en beeldende kunst, waar ook Willem Twee Poppodium, Willem Twee Toonzaal en Willem Twee Studios onder vallen. Jaarlijks worden er twaalf tentoonstellingen georganiseerd op twee locaties in het gebouw. 
 
De industriële architectuur van de tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping daagt kunstenaars uit om hun werk op onconventionele manier en in dialoog met de ruimte te tonen. In het tentoonstellingsprogramma ligt de nadruk dan ook op installatiekunst en ruimtespecifieke kunstprojecten. 
 
In de Spiegelzaal, tevens entreeruimte van het gebouw, wordt werk van (veelal startende) kunstenaars getoond, die een link hebben met de stad of regio. Het programma van de Spiegelzaal wordt samengesteld door twee juniorcuratoren, die voor een periode van twee jaar worden aangesteld en begeleid worden door de hoofdcurator. Hiermee is Willem Twee enerzijds een springplank voor jonge kunstprofessionals en anderzijds een zeer toegankelijk platform voor kunstenaars om hun werk aan een breed publiek te presenteren. 
 
Vanwege het interdisciplinaire karakter van Willem Twee, waar muziek een beeldende kunst samenkomen onder één dak, wordt in het programma ook specifiek aandacht besteed aan kruisbestuivingen tussen beeldende kunst en muziek. 
 
Willem Twee Kunstruimte werkt regelmatig samen met culturele partners in ’s-Hertogenbosch en daarbuiten, waaronder Future of Work Foundation, November Music, World Press Photo, St. Joost School of Art & Design ’s-Hertogenbosch, Grafisch Atelier Den Bosch, EKWC, Kunstloc Brabant, Verkadefabriek, en Academie voor Beeldvorming. 

Glashelder
Glashelder is een project voor en door kunstenaars uit Den Bosch, geïnitieerd door Willem Twee Kunstruimte in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Atelier Beheer Stichting. Glashelder biedt een podium aan beeldende kunst uit de stad en slaat een brug tussen culturele politiek en de makers uit de stad. Om de zes weken presenteert steeds een andere kunstenaar diens werk op drie verschillende plekken achter glas. Klik hier voor een overzicht van al onze Glashelder edities.

Let op: Helaas kunnen wij niet ingaan op ingezonden portfolio's en tentoonstellingsvoorstellen.

 

Bekijk het archief van Willem Twee Kunstruimte
Meer over Willem Twee Kunstruimte