Meer over Willem Twee Kunstruimte

Willem Twee Kunstruimte is een platform en presentatieplek voor hedendaagse kunst.

Zij biedt kunstenaars een dynamische plek waar hun werk wordt gepresenteerd aan een zo breed mogelijk publiek.
Onze curatoren werken regelmatig samen met gastcuratoren en organisaties uit de cultuursector. We stimuleren samenwerkingsverbanden met een multidisciplinair karakter.
Onze profilering ziet er als volgt uit:

– het ondersteunen en begeleiden van jonge kunstenaars en curatoren in de ontwikkeling van hun carrière
– het presenteren van jonge en/of vernieuwende kunst
– het verbinden van aankomend talent met gearriveerde kunstenaars
– het werken naar een multidisciplinair karakter
– het stimuleren van het publieksbereik
– zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar.

Deze profilering geven we inhoud langs de volgende programmalijnen:
Jonge makers & ervaren meesters. Een doorlopend programma, waarbij jonge kunstenaars op de schouders van gerenommeerde kunstenaars staan en meeliften op hun naamsbekendheid in spraakmakende groepsexposities.

Aandacht voor Brabantse kunstenaars. Het programma Homerun met een focus op Brabantse kunstenaars die op uitnodiging of via een open call deelnemen aan een groepsexpositie. De opmaat van de groepsexpositie is een sleutelwerk uit de Nederlandse kunstcollectie waardoor de kunstenaars zich laten inspireren. Het spits werd in 2018 afgebeten door kunstenaar Marc Mulders. In 2019 was het sleutelwerk een werk van Charlotte Schleiffert uit de Rabobank Kunstcollectie.

Glashelder.is een project voor en door kunstenaars uit Den Bosch, geïnitieerd door Willem Twee Kunstruimte in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Atelier Beheer Stichting. Glashelder biedt een podium aan beeldende kunst uit de stad en slaat een brug tussen culturele politiek en de makers uit de stad. Om de zes weken presenteert steeds een andere kunstenaar diens werk op drie verschillende plekken achter glas. Klik hier voor een overzicht van al onze Glashelder edtities.

Solo-expositie voor een jonge kunstenaar. Een belangrijke solo-expositie waarbij een kunstenaar onder begeleiding van een curator, soleert in Willem Twee.
Begeleiding van kunstenaars. De kunstruimte geeft samen met de AKV| St. Joost en de Gemeente ’s-Hertogenbosch vorm aan het JAP programma (Jheronimus Atelier Prijs) en het programma Glashelder.

Willem Twee Kunstruimte werkt samen met:
St. Future of work, November Music, AKV|St. Joost, Rabobank Kunstcollectie, ekwc, JBZ, Kunstloc, Grafisch Atelier Den Bosch.

 

Bekijk het archief van Willem Twee Kunstruimte
Meer over Willem Twee Kunstruimte