Glashelder #28: Corrie Meij

do 24 aug. 2023
29 augustus t/m 8 oktober 2023
Glashelder #28: Corrie Meij

De Bossche ‘Sneppen, Koekwausen en Struiskiepen’

"Voor de presentatie van mijn werk in het project GLASHELDER heb ik gekozen voor 2 verschillende thema’s binnen mijn werk. 

In het gemeentehuis is werk vanuit ‘de Bossche Biotoop’ te zien. Vanuit mijn grote liefde voor vogels heb ik deze biotoop geschilderd. Vogels hebben voor mij eigenschappen die je ook bij mensen terug ziet en zeker bij Bosschenaren! Dat heb ik geprobeerd in beeld te vangen. De verschillende namen zullen de mensen hier meteen begrijpen! Zo zijn daar bijvoorbeeld de Snep , de Koekwaus , de Bossche Deurlôpers en de Struiskiep. Voor deze serie heb ik gewerkt op papier van Hahnemühle met bister (een  kleurpigment uit de natuur) en aquarelverf. Daarna ‘mount’ ik het werk op hout. 

In de Etaloge in de Willem Twee zijn ook diverse vogels te zien. In het Aquarium in de Spiegelzaal is werk te zien geïnspireerd door de natuur. In deze landschappelijke werken (o.a. Zeebeeld) gebruik ik verschillende technieken. Ik bewerk en verwerk Wenzhou papier zowel op een houten ondergrond als op linnen. Voor het schilderen gebruik ik Chinese kwasten en natuurlijke kleurpigmenten w.o. bister, gouache en aquarelverf."

 

Corrie Meij is beeldend kunstenaar en docent Kunstvakken aan de lerarenopleiding. Ze volgde gedurende vier jaar lessen in de Chinese Inktschildertechnieken bij Zhou Jun. Momenteel is ze werkzaam in een eigen atelier aan de Gestelseweg in Den Bosch.

Instagram: @corriemeij
www.corrie-meij.kunstinzicht.nl 
cmeij55@gmail.com  

Afbeelding: Corrie Meij, Het Korhoen. 10x10 cm, aquarel, papier op hout.

over Glashelder
De Bossche ‘Sneppen, Koekwausen en Struiskiepen’