Glashelder #29: Eduard Linders

ma 16 okt. 2023
16 oktober t/m 3 december 2023
Glashelder #29: Eduard Linders

Ruimte als kapstok

‘Het begrip ruimte is de kapstok waar al mijn projecten uit voorkomen. Dat vertaalt zich in series schilderijen met abstracte landschappen, tot schilderijen met afgebakende coulisse-achtige ruimtes waar je als kijker in rond kan dwalen en op zoek kan gaan naar de je eigen licht, je eigen uitweg, je eigen toekomst. De landschappen zijn bijna altijd geïnspireerd op impressies uit de directe omgeving van Den Bosch, zoals Gement, Moerputten, Land van Maas en Waal. De schilderijen met afgebakende ruimtes zijn door mij bedacht of afgeleid van foto’s.

Ruimte is vrijheid, maar die is nooit vanzelfsprekend. Daarom maak ik ook werken waarin RUIMTE wordt verbeeld in de zin van maatschappelijke ruimte voor ieder mens, als een pleidooi voor een wereld waarin je mag zijn zoals je bent, ongeacht afkomst, kleur, geloof, geaardheid, of welke andere zgn. kwalificatie dan ook. Alleen wanneer we elkaar die ruimte geven en gunnen, kan er echte vrijheid zijn.

Zoals mijn schilderijen je willen uitnodigen om als het ware binnen te komen en rond te dwalen, ben je ook altijd welkom in mijn atelier voor een nadere kennismaking met mijn werk.

Ik woon en werk in Den Bosch. Mijn atelier is gevestigd in ‘De Grasso’ aan de Parallelweg.'

over Glashelder
Ruimte als kapstok