Glashelder #21: Monique van den Boomen

ma 5 sep. 2022
5 september t/m 16 oktober 2022
Glashelder #21: Monique van den Boomen

Weggooiproducten met een aura

Weggooiproducten met een aura

In editie #21 van Glashelder presenteert Monique van den Boomen ruimtelijke werken, waarin ze alledaagse objecten – oud speelgoed, stukjes plastic, gebruiksvoorwerpen – combineert met artistieke materialen, zoals keramiek en glas. De vreemde assemblages, waar je het maakplezier duidelijk aan af ziet, hebben zowel een speels als ritueel karakter. Ze zijn grappig maar hebben ook iets plechtigs, omdat ze de vorm aannemen van een relikwie of altaartje. Weggooiproducten krijgen een aura en het onbelangrijke of afstotelijke wordt aanbeden. Van den Boomens werken roepen vragen op over de waarde van spullen en de betekenis die objecten in verschillende contexten kunnen hebben.

Monique van den Boomen woont en werkt in Den Bosch en studeerde in 1990 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving (huidige Design Academy) in Eindhoven.

Glashelder is een initiatief van Willem Twee Kunstruimte, in samenwerking met gemeente ‘s-Hertogenbosch en de AtelierBeheerStichting ‘s-Hertogenbosch. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Film: Christiaan Kanis
 

over Glashelder
Weggooiproducten met een aura