Meer over Willem Twee Toonzaal

Behalve als concertpodium is Willem Twee Toonzaal ook een werk- en productieplaats; een plek voor uitvoerende musici en componisten. Als producent biedt Willem Twee niet alleen plaats aan initiatieven van componisten en ensembles; ook op eigen initiatief worden projecten ontwikkeld. Dit uit zich vooral in genreoverstijgende producties, waarbij meerdere disciplines betrokken zijn. Vanwege de kernpodiumfunctie van Willem Twee Toonzaal is de actuele en geïmproviseerde muziek hierbij meestal de basis. Uitgangspunt is dat de producties een substantiële bijdrage leveren aan de kwaliteit van het aanbod in Nederland. Daarbij is het spectrum aan genres en periodes even breed als het artistiek profiel.
De Toonzaal wordt ook vaak gebruikt als presentatieplek voor alle componisten en producenten die in Willem Twee Studios aan het werk zijn.

Klik hier voor de plattegrond van de Toonzaal.

Meer over Willem Twee Toonzaal

Willem Twee Toonzaal: route

Te voet
Willem Twee Toonzaal ligt in het centrum van ‘s-Hertogenbosch aan de Prins Bernhardstraat 4-6. Dat is vijftien minuten lopen van het station. Vanaf het station rechtdoor, 3e straat na de brug rechtsaf (Kruisstraat), bij splitsing links aanhouden (Snellestraat), winkelstraat (Vughterstraat) oversteken en weg vervolgen (Achter het Verguld Harnas, Achter het Wild Varken, Wolvenhoek, Prins Bernhardstraat).  Routekaart A5

Openbaar Vervoer
Met behulp van de website 9292ov.nl kun je een reisplan plannen. Kijk voor vertrek- en aankomsttijden van de trein op ns.nl.
Vanaf het station zijn we lopend bereikbaar (zie Te voet) of met de bus naar halte Parade of naar halte Stadskantoor. Vervolgens volg je de borden met Muziekcentrum De Toonzaal.

Per auto
Vanuit de richting Tilburg / Eindhoven
Neem vanaf de snelweg afrit 23 (‘s-Hertogenbosch-Centrum/Tilburg). Deze komt uit op de Vughterweg. Volg deze tot aan het Wilhelminaplein (Heetmanplein). Ga rechtsaf (Parklaan, Spinhuiswal, Zuidwal). Na ongeveer 300 meter bij de eerste stoplichten linksaf de Prins Bernhardstraat in.

Vanuit de richting Nijmegen / Utrecht
Neem de A2 richting Eindhoven. Neem vanaf de snelweg afrit (‘s-Hertogenbosch-Zuid/St.Michielsgestel/Schijndel). Bij het Provinciehuis linksaf (Pettelaarseweg). Volg deze weg tot aan de Zuidwal (tweede stoplichten) en ga hier linksaf. Eerste stoplichten rechtsaf de Prins Bernhardstraat in.

Bereikbaarheid en parkeren
In ‘s-Hertogenbosch geldt betaald parkeren in het gehele centrum en directe omgeving. Tegenover Willem Twee Toonzaal ligt een parkeerterrein met een beperkt aantal plaatsen. Op loopafstand (ongeveer 50 meter) biedt parkeergarage De Wolvenhoek aan de Prins Bernhardstraat voldoende parkeergelegenheid.

Ook de Parkeergarage St. Jan aan de Hekellaan is op loopafstand (ongeveer 15 minuten): https://www.parkeergaragestjan.nl/

Overige parkeergelegenheden in ‘s-Hertogenbosch
Zoek je liever een andere plek om te parkeren? Dan vind je op de website van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch een uitgebreid overzicht van parkeergelegenheden.

Rolstoelen en minder validen
Alle locaties die behoren tot Willem Twee muziek en beeldende kunst zijn uitstekend toegankelijk voor rolstoelen en beschikken over een toiletruimte voor minder validen. Geef wel even van te voren aan dat je komt, zo kunnen wij ervoor zorgen dat we goed zijn voorbereid en jouw verblijf zo aangenaam mogelijk maken.

Parkeren

Helaas zijn er geen speciale gehandicaptenparkeerplaatsen in de buurt van Willem Twee muziek en beeldende kunst. Waar je die wél kunt vinden in 's-Hertogenbosch lees je hier. Informatie over reguliere parkeerplaatsen vind je hier.

Contact: 073 - 612 34 22 • info@willem-twee.nl • 's-Hertogenbosch

6547

Technische Gegevens

Geluid
Geluids Systeem
Axys Repro 2 Active full-range speakers & Axys B118 Sub per kant
2x Axys Repro 2 Active full-range speaker for Surround
 
F.O.H. /Monitor Desk
Midas Venice 240 mixer 24/4/4, 16 mono + 4 stereo ch.
DBX 3231L 31-bands grafische equalizer
Yamaha Rev 500
 
Monitoring
4 Axis UFM 265 monitors (active)
2 x EV ZLX-12P
Qsc NX 700 amp + 2 monitors 
 
Microphones/DI's
Shure, Sennheiser, AKG,  Neumann, Behringer DI 100
 
The acoustics of the hall can be manipulated from 1,4 to 1,85 sec
 
Licht
ADB Bolero 24 light control system
 
2 x ADB 6 ch. Micropack (dimmers)
 
6 x ADB c 103 1kw. Front licht
6 x ADB f 101 1kw.  Top licht
 
6 x Juno mobiele Leds 
 
Video
1 x beamer Epson EB535W 3400 ansilumen
Projectie Scherm  (16:9) 4 x 2,25 m.
 
Diversen
Steinway piano (C-model), standard tuning = 442 Hz.
Premier Drumkit
Yamaha Bass Combo
Fender Twin Reverb
 
20 music stands. 8 folding music stands 14 stand lights 1 platform 
 
Voor details en verdere info mail naar arletlangewender@willem-twee.nl