Verhuurhuur bij ons een ruimte

Willem Twee studios (NL)

foto’s: Yannick van de Wijngaert

Huur een studio


Ben jij al tijden op zoek naar een unieke sound? Dan is een bezoek aan onze studio’s, een werkplaats voor elektronische muziek, zeker de moeite waard. In studio 1 beweeg je je tussen analoge apparatuur uit de jaren 50 en 60. In studio 2 tref je vooral synthesizers uit de jaren 70 en 80 aan. De allereerste elektronische klanken zijn gemaakt met instrumenten die je hier in de studio’s terugvindt. Het werken met deze hardware laat je op een andere manier luisteren naar en werken met muziek. In plaats van bezig zijn met een muis en beeldscherm werk je hier hands-on met echte instrumenten. Het is een heel intuïtieve werkwijze die steeds opnieuw zorgt voor een verrassend, uitdagend resultaat. Dat maakt werken in onze studio’s voor iedereen een persoonlijk avontuur.


Surgeon (British Murder Boys): “Iedereen hier is zo genereus. Zo’n spirit kom je niet vaak tegen in de muziekindustrie; tegenwoordig kunnen studio’s best streng en dogmatisch zijn. Hier hadden we alle vrijheid.”


Tijdens het werken in de studios kun je altijd een beroep doen op een van onze medewerkers, die zelf ook makers zijn. Zij bieden ondersteuning op zowel klanktechnisch als artistiek inhoudelijk gebied. Componisten, producers en musici, maar ook alle andere geïnteresseerden zijn welkom om de studios voor een of meer dagdelen te huren. De opgenomen klanken neem je vervolgens mee voor verdere (digitale) bewerking.


Blawan: “De machines hier zijn 70 jaar oud maar in perfecte staat. Ze zijn veel stabieler dan gear dat nu geproduceerd wordt. Technisch gezien is het dus ook logisch om gebruik van deze machines te maken – de eerste generatie van elektronica.”


Op zoek naar die unieke sound
Talloze nationale- maar vooral ook internationale artiesten, onder andere Blawan, Daedelus, The Analogues, Kate NV, British Murder Boys (Regis & Surgeon), Terrance Dixon, BJ Nilson, Jonny Nash, Andrea Taeggi, Albert van Abbe en Jameszoo, hebben al gebruik gemaakt van de studio’s om hun unieke sound te vinden.

Heb jij nu ook interesse om in de studio’s te werken, neem dan contact op via studios@willem-twee.nl of ga naar onze verhuur pagina.


Daedelus: “Ik heb al heel wat elektronische studio’s gezien, waaronder de BBC Radiophonic Workshop, maar dit heb ik nog nergens aangetroffen. Ik ben een geluksvogel dat ik hier nu een week mag werken.”
Contact: studios@willem-twee.nl

Adres: Prins Bernhardstraat 6, 5211 HE ‘s-Hertogenbosch

Schrijf je in voor de studios nieuwsbrief aan de linkerkant van deze pagina (verschijnt zes keer per jaar)


 

 


Willem Twee studios werkt nauw samen met:
FAQ Festival, Fontys Conservatorium Tilburg, Muziektechnologie HKU, ArtEZ MediaMusic
en is deel van het internationale netwerk voor elektronische en elektro-akoestische muziek: Electronic Music Foundation New York, Musiques & Recherches Brussel, ICEM Folkwang Uni der Kunste Essenen EMS Stockholm


Mogelijk gemaakt door:

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.