Støring

Met elkaar, onmisbaar!
Beeldende kunst, Pop, Rock
Bestel tickets
Facebook event
Datum 1-06
Prijs v.a. € 20,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal + Kleine Zaal + Kunstruimte + Spiegelzaal
Støring

Tijdens het nieuwe Støring Festival doet Willem Twee je hoofd op hol slaan! Op dit eendaagse-festival presenteren we een muzikaal, sociaal en artistiek programma dat diverse kanten van huidige sociale kwesties belicht. Alle acts en bands van deze dag brengen deze thema’s op hun eigen wijze naar voren. Word verrast tijdens een van de genre-overstijgende muziekoptredens, vind inspiratie in de pop-uptentoonstelling en kom samen tijdens een van de lezingen over mentaal welzijn – alles voorzien van een gezonde dosis humor en heling.

 

PROGRAMMA // LINE-UP

Willem Twee
Crae Wolf
PEAKS!
Pjotr
Remy Neuman
Jeremi Biziuk
meer acts volgen!

Theater aan de Parade
Fresku
Meis

LET OP: voor het muziekprogramma in Theater aan de Parade zijn aparte kaartjes beschikbaar!

Crae Wolf

Gecertificeerd MOBO-artiest Crae Wolf laat muziek samensmelten waar Rock & Fantasy Drill ontmoet. De Gothic Rapper verwelkomt je in haar sonisch universum van "Goth Metal Rap". De she-wolf haalt inspiratie uit een divers scala aan invloeden om een vlammende Grunge Nu Metal-vibe te creëren. Zonder moeite combineert ze Engels met Frans; haar muzikaliteit is ongeëvenaard. Een ware cinematografische ervaring!

De Oost-Londense rockster heeft een reputatie opgebouwd met haar gedurfde mode en elektrische optredens die je betoveren. Waarom opgaan in de menigte als je kunt opvallen? Na te hebben opgetreden op vele prominente evenementen in het Verenigd Koninkrijk, zoals het Glastonbury Festival, ComicCon London en de BBC 1Xtra Maida Vale Rap cypher (2023), voegt Crae Wolf een show-stopping optreden toe aan SXSW in Texas aan haar lange lijst van onderscheidingen. Crae Wolf rockt elk podium! Voor fans van Linkin Park, Evanescence en Nova Twins.

 

Instagram

YouTube

Crae Wolf

Fresku

Fresku bracht eind 2008 het nummer ‘Brief Aan Kees’ uit, gericht aan Kees de Koning, wat hem in 2009 een contract opleverde bij TopNotch. In 2010 verscheen zijn debuutalbum ‘Fresku’, waarop in 2012 het album ‘Maskerade’ volgde. Beide albums werden verkozen tot beste album bij de State Awards. 

Zijn derde album ‘Nooit Meer Terug’ in 2015. Fresku had het gevoel dat hij niet alles kwijt kon met muziek en debuteerde in 2016 als cabaretier in zijn one-man show ‘Welkom bij de Fresku show’. Samen met Mani bracht hij vervolgens in 2017 het gezamenlijke album ‘Juice’ uit. Vorig jaar nam hij een track op voor zijn pasgeboren, zieke zoontje Rayaan. Dit nummer maakte hij samen met Janne Schra en is ook te horen op ‘In Het Diepe’. Op 26 oktober 2021 is zijn nieuwe album genaamd: ‘In De Lucht (deel 1)’ uitgebracht. Dit album gaat heel erg over intuïtie en wat er in de lucht hangt, en niet precies weten wat eruit gaat komen. Op 20 oktober 2023 heeft hij zijn EP ‘Leren Leven’ uitgebracht met de eerder uitgebrachte singles ‘Draai Terug De Tijd’ en ‘Systeem’.

 

Instagram

YouTube

Fresku

Meis

‘Zie hier mijn lijf
Post operatie
Vandaag vijf jaar geleden
Een lijf dat nog elke dag bezig is met beter worden
Waar ik steeds een beetje beter mee leer leven
Zelfs die streep
Waar ik vandaag eindelijk bij kan zeggen
“Fock het allemaal, ik ga hier eens trots op zijn”’

Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen van haar EP ‘Een’ werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.’ In het nieuwe hyper-persoonlijke album zoekt ze daarin nog verder de grenzen op. ‘Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?’ aldus De Groot. Het kenmerkende, warme, intieme, maar toch schurende geluid waar Meis zichzelf mee op de kaart heeft gezet, is nu nóg directer, komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer. In het conceptuele album, getiteld ‘Zwart/Wit’, doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde.

Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.

 

Instagram

YouTube

Meis

PEAKS!

PEAKS! are an exceptional Alt Rock duo from Turin, Italy who entered the stage of music towards the end of 2020 with their jaw dropping debut song ‚’Blackout‘. Fast forward to today – and their debut release has notched up 2 million Spotify streams already.

From big fuzzy guitar riffs to catchy hooks, influences start from 70s rock to 90/2000s Electro Pop. Nowadays their main influences are: The Score, Twenty One Pilots, Imagine Dragons, grandson, YUNGBLUD, Bishop Briggs, Welshly Arms, SAINT PHNX and more.

Last Summer saw their debut live show at The Great Escape in Brighton to rapturous praise. Festival performances followed at 2000 Tress in the Uk and support on the bill at BST Hyde Park with Pearl Jam, then played their first Italian show in front of 10,000 people in Mantova Italy, supporting Placebo. To see the year out they played with Frank Carter and the Rattlesnakes.

This year has seen shows at The Great Escape, Brighton, played in front of over 3000 people at the first Slam Dunk in Italy, followed by support slots with Dead Poets Society in Holland, and shows this Summer with Placebo at Lucca Festival (It.), Imola (It.), and Moon & Stars (Switz.)

 

Instagram

YouTube

PEAKS!

Pjotr

Pjotr is een maatschappelijk betrokken rapper die regelmatig  te horen is op SlamFM met zijn raps waarin hij de actualiteiten bespreekt. In het voorjaar van 2019 schoot de single ‘Zonneschijn’ de ‘Viral 50 NL’ van Spotify in en werd miljoenen keren gestreamd. Dit was het startsein van een mooie carrière. De EP ‘Goed Nieuws’ belandde in de ‘Nederlandse Album Top 100’ en Pjotr tekende als eerste artiest bij het label ‘Lieve Jongens’ van goede vriend Snelle. Gelijk hierna trokken de twee door het land met de uitverkochte ’24/7-tour’.

Waar 2020 voor velen een teleurstellend jaar was ontstonden voor Pjotr mooie kansen. Om de week rapte hij het nieuws aan elkaar in de populaire weekoverzichten bij Radio 538. De ‘Kleine Wereld’ EP met de succes-single ‘Verliezen Met Jullie’ steeg tot boven de 10 miljoen streams en werd direct opgevolgd door de creatieve ‘Kleine Wereld Tour’ in de openlucht. Pjotrs eerste 101Barz-sessie ging het internet rond en was weken trending op YouTube. Met zijn rake teksten, unieke stemgeluid en creatieve aanpak heeft Pjotr een bijzondere plek weten te veroveren.

In het begin van 2024 bracht Pjotr het album 'Paradijs’ uit. Hierna ging Pjotr meteen onderweg naar zijn 2024 tour. Dit jaar staat Pjotr namelijk in heel Nederland op te treden!

 

Instagram

YouTube

Pjotr

Bestel tickets

Datum 01-06
Tijd 12:00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal + Kleine Zaal + Kunstruimte + Spiegelzaal