Støring

Met elkaar, onmisbaar!
Beeldende kunst, Pop, Rock
Bestel tickets
Facebook event
Datum 1-06
Prijs v.a. € 20,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal + Kleine Zaal + Kunstruimte + Spiegelzaal
Støring

Tijdens het nieuwe Støring Festival doet Willem Twee je hoofd op hol slaan! Op dit eendaagse-festival presenteren we een muzikaal, sociaal en artistiek programma dat diverse kanten van huidige sociale kwesties belicht. Alle acts en bands van deze dag brengen deze thema’s op hun eigen wijze naar voren. Word verrast tijdens een van de genre-overstijgende muziekoptredens, vind inspiratie in de pop-uptentoonstelling en kom samen tijdens een van de lezingen over mentaal welzijn – alles voorzien van een gezonde dosis humor en heling.

 

PROGRAMMA // LINE-UP

Crae Wolf
PEAKS!
Pjotr
Fresku
Meis
Remy Neumann
Jeremi Biziuk
Wiosna van Bon
Moigimy Ajeki
Saskia de Vries
John Apollo
en meer acts volgen!

Fresku

Fresku bracht eind 2008 het nummer ‘Brief Aan Kees’ uit, gericht aan Kees de Koning, wat hem in 2009 een contract opleverde bij TopNotch. In 2010 verscheen zijn debuutalbum ‘Fresku’, waarop in 2012 het album ‘Maskerade’ volgde. Beide albums werden verkozen tot beste album bij de State Awards. 

Zijn derde album ‘Nooit Meer Terug’ in 2015. Fresku had het gevoel dat hij niet alles kwijt kon met muziek en debuteerde in 2016 als cabaretier in zijn one-man show ‘Welkom bij de Fresku show’. Samen met Mani bracht hij vervolgens in 2017 het gezamenlijke album ‘Juice’ uit. Vorig jaar nam hij een track op voor zijn pasgeboren, zieke zoontje Rayaan. Dit nummer maakte hij samen met Janne Schra en is ook te horen op ‘In Het Diepe’. Op 26 oktober 2021 is zijn nieuwe album genaamd: ‘In De Lucht (deel 1)’ uitgebracht. Dit album gaat heel erg over intuïtie en wat er in de lucht hangt, en niet precies weten wat eruit gaat komen. Op 20 oktober 2023 heeft hij zijn EP ‘Leren Leven’ uitgebracht met de eerder uitgebrachte singles ‘Draai Terug De Tijd’ en ‘Systeem’.

 

Instagram

YouTube

Fresku

Meis

‘Zie hier mijn lijf
Post operatie
Vandaag vijf jaar geleden
Een lijf dat nog elke dag bezig is met beter worden
Waar ik steeds een beetje beter mee leer leven
Zelfs die streep
Waar ik vandaag eindelijk bij kan zeggen
“Fock het allemaal, ik ga hier eens trots op zijn”’

Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen van haar EP ‘Een’ werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.’ In het nieuwe hyper-persoonlijke album zoekt ze daarin nog verder de grenzen op. ‘Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?’ aldus De Groot. Het kenmerkende, warme, intieme, maar toch schurende geluid waar Meis zichzelf mee op de kaart heeft gezet, is nu nóg directer, komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer. In het conceptuele album, getiteld ‘Zwart/Wit’, doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde.

Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.

 

Instagram

YouTube

Meis

Pjotr

Pjotr is een maatschappelijk betrokken rapper die regelmatig  te horen is op SlamFM met zijn raps waarin hij de actualiteiten bespreekt. In het voorjaar van 2019 schoot de single ‘Zonneschijn’ de ‘Viral 50 NL’ van Spotify in en werd miljoenen keren gestreamd. Dit was het startsein van een mooie carrière. De EP ‘Goed Nieuws’ belandde in de ‘Nederlandse Album Top 100’ en Pjotr tekende als eerste artiest bij het label ‘Lieve Jongens’ van goede vriend Snelle. Gelijk hierna trokken de twee door het land met de uitverkochte ’24/7-tour’.

Waar 2020 voor velen een teleurstellend jaar was ontstonden voor Pjotr mooie kansen. Om de week rapte hij het nieuws aan elkaar in de populaire weekoverzichten bij Radio 538. De ‘Kleine Wereld’ EP met de succes-single ‘Verliezen Met Jullie’ steeg tot boven de 10 miljoen streams en werd direct opgevolgd door de creatieve ‘Kleine Wereld Tour’ in de openlucht. Pjotrs eerste 101Barz-sessie ging het internet rond en was weken trending op YouTube. Met zijn rake teksten, unieke stemgeluid en creatieve aanpak heeft Pjotr een bijzondere plek weten te veroveren.

In het begin van 2024 bracht Pjotr het album 'Paradijs’ uit. Hierna ging Pjotr meteen onderweg naar zijn 2024 tour. Dit jaar staat Pjotr namelijk in heel Nederland op te treden!

 

Instagram

YouTube

Pjotr

PEAKS!

PEAKS! are an exceptional Alt Rock duo from Turin, Italy who entered the stage of music towards the end of 2020 with their jaw dropping debut song ‚’Blackout‘. Fast forward to today – and their debut release has notched up 2 million Spotify streams already.

From big fuzzy guitar riffs to catchy hooks, influences start from 70s rock to 90/2000s Electro Pop. Nowadays their main influences are: The Score, Twenty One Pilots, Imagine Dragons, grandson, YUNGBLUD, Bishop Briggs, Welshly Arms, SAINT PHNX and more.

Last Summer saw their debut live show at The Great Escape in Brighton to rapturous praise. Festival performances followed at 2000 Tress in the Uk and support on the bill at BST Hyde Park with Pearl Jam, then played their first Italian show in front of 10,000 people in Mantova Italy, supporting Placebo. To see the year out they played with Frank Carter and the Rattlesnakes.

This year has seen shows at The Great Escape, Brighton, played in front of over 3000 people at the first Slam Dunk in Italy, followed by support slots with Dead Poets Society in Holland, and shows this Summer with Placebo at Lucca Festival (It.), Imola (It.), and Moon & Stars (Switz.)

 

Instagram

YouTube

PEAKS!

Crae Wolf

Gecertificeerd MOBO-artiest Crae Wolf laat muziek samensmelten waar Rock & Fantasy Drill ontmoet. De Gothic Rapper verwelkomt je in haar sonisch universum van "Goth Metal Rap". De she-wolf haalt inspiratie uit een divers scala aan invloeden om een vlammende Grunge Nu Metal-vibe te creëren. Zonder moeite combineert ze Engels met Frans; haar muzikaliteit is ongeëvenaard. Een ware cinematografische ervaring!

De Oost-Londense rockster heeft een reputatie opgebouwd met haar gedurfde mode en elektrische optredens die je betoveren. Waarom opgaan in de menigte als je kunt opvallen? Na te hebben opgetreden op vele prominente evenementen in het Verenigd Koninkrijk, zoals het Glastonbury Festival, ComicCon London en de BBC 1Xtra Maida Vale Rap cypher (2023), voegt Crae Wolf een show-stopping optreden toe aan SXSW in Texas aan haar lange lijst van onderscheidingen. Crae Wolf rockt elk podium! Voor fans van Linkin Park, Evanescence en Nova Twins.

 

Instagram

YouTube

Crae Wolf

Jeremi Biziuk

Jeremi Biziuk (hij/hem, hen/hun) is een audio-visuele kunstenaar geboren in Polen die werkt en woont in Den Haag. Hij maakt gebruik van zijn ervaring met en liefde voor geluid en muziek in combinatie met zijn artistieke praktijk en beeldende kunstwerken. Zijn interesse ligt in het contrast tussen kunstmatig en natuur. Zijn installaties en performances halen inspiratie uit Jeremi’s Oost-Europese achtergrond en zijn rijke tradities in het maken van kostuums. 

Nomadic Soundscapes is een serie van kunstwerken waarin Jeremi een fysieke installatie presenteert van zijn soundscapes, begeleid door een live-optreden van geluid en kleding. Elke uitvoering bestaat uit een verschillende reeks van veldopnames en handgemaakte akoestische instrumenten die de kunstenaar gebruikt en moduleert binnen de installatie.

In Nomadic Soundscapes gaat Jeremi op zoek naar een betekenis in deze ingewikkelde wereld. Voortdurend blootgesteld naar geluiden, beelden, verhalen en zijn eigen vragen, probeert hij een podium te creëren waarin hij en zijn publiek een moment stil kunnen blijven en eenvoud binnen een complexe omgeving kunnen vinden.

Jeremi Biziuk

Remy Neumann

De schilderijen van Remy Neumann (Geleen, 1988) zijn aantrekkelijk door hun felle kleuren. Maar als je er goed naar kijkt, zie je vreemde en soms zelfs lugubere dingen: schedels of grimassende hoofden, insecten en maden, verwelkte bloemen en menselijke ingewanden. De schilderijen doen denken aan koortsachtige dromen en refereren aan wat er woelt in het onderbewuste. In een vrolijke cadeauverpakking biedt hij ons datgene aan waar we liever van wegkijken.

Zijn eerste en grootste liefde is het schilderen. Hij wordt aangetrokken tot de verf, de kleuren, de substantie en de rijke geschiedenis. Zijn techniek en stijl zijn verder beïnvloed door graffiti en strips. De schilderkunst is steeds de basis, maar hij zoekt daarbij naar andere manieren om zijn ideeën uit te drukken. Samen met filmmakers, musici, zangers en dansers maakt hij installaties die de zintuigen van de kijker op verschillende manieren prikkelen. Zo kan zelfs de smaak van een bonbon deel uitmaken van een werk. Soms laat hij het beeld helemaal weg en gebruikt hij de podcast als medium. Gedreven door een fascinatie voor het theatrale karakter van schilderkunst, wil hij de kijker tot protagonist van zijn werk maken.

Met lichtheid en humor confronteert hij zichzelf en de kijker met zijn angsten en obsessies, en daarbij gaat hij praktische en mentale obstakels niet uit de weg. Sterker nog, hij zoekt ze juist op. Zo koestert hij de wens dat zijn lichaam na zijn dood verwerkt wordt tot een worst. Dit absurde gegeven, dat hij serieus onderzoekt en uitwerkt, typeert het kunstenaarschap van Remy Neumann.

Remy Neumann

Wiosna van Bon

Wiosna van Bon (1992) is een half-Poolse, half-Nederlandse fotografe die is afgestudeerd als documentair fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (NL). Wiosna is erg geïnteresse in psychologie en sociale kwesties. Haar werk gaat over ethiek en mensen staan altijd centraal in haar projecten. Ze is geïnteresseerd in het eenzame individu, afgescheiden groepen en ongelijkheid - in het bijzonder in degenen die, ondanks alles, behouden. Thema's als macht, gedrag en identiteit fascineren haar. Ze behandelt haar foto's als gedichten waarin ritme, metaforen en symboliek centraal staan. Tijdens het onderzoek van haar onderwerpen merkt ze regelmatig een verschuiving in haar waarneming en soms zelfs in haar eigen mening. Ze streeft ernaar dat haar projecten een soortgelijk effect hebben op de kijkers, door zowel empathie als ruimte voor discussie te creëren. 

Haar project Family Stranger gaat over de familie van gedetineerden nadat ze erachter komen dat hun familielid is veroordeeld voor een misdrijf. De familie heeft te maken met ethische vragen en hierdoor kunnen hun onderlinge relaties onder grote druk komen te staan. Er begint een lang proces van herevaluatie. Familieleden beoordelen de relatie met het criminele familielid, denken na over hun liefde voor hen en of ze kunnen leven met wat ze hebben gedaan.

Het doel van Family Stranger is om bewustzijn te creëren over de worstelingen die families doorstaan. Ik merkte dat dit geen gemakkelijk onderwerp is voor gezinnen om over te praten. De meeste kinderen die ik sprak voor het project waren bezorgd dat het meer afstand zou creëren met mensen om hen heen en praten er niet graag over. Vaak ervaren volwassenen het onderwerp ook als taboe, of op zijn minst als erg moeilijk. Ik bewonder de kracht van deze gezinnen. Ze proberen hun leven zo positief mogelijk voort te zetten, maar tegelijkertijd worden ze vaak geconfronteerd met de harde realiteit over de keuzes die hun criminele familielid heeft gemaakt.

Wiosna van Bon

Moigimy Ajeki

Moigimy Ajeki (zij/haar, hen/hun) is een Arnhems beeldend kunstenaar, in 2023 afgestudeerd aan ArtEZ. In haar werk specialiseert zij zich in ruimtelijke sculpturen en installaties waarin ze intieme emotionele processen en innerlijke conflicten zichtbaar maakt.

Haar installatie WIJ ZIJN/ONDANKS ALLES staat stil bij wat traumatische ervaringen in je jeugd kunnen doen met een mens. Als je als kind opgroeit in een onveilige situatie, moet je jezelf fragmenteren om te kunnen overleven; lichaam en geest worden van elkaar gescheiden en verschillende delen van je persoonlijkheid worden sterker naar voren geduwd of juist verder naar achteren gedrukt. Als je zo bent opgegroeid is het moeilijk om alle losse stukjes jij op te pakken en weer als één geheel verder te gaan. Zelfs als het in het heden wèl veilig is. Dit laat Moigimy zien met drie levensgrote sculpturen van mensfiguren, waar ledematen in het luchtledige zweven. Er is een groot contrast tussen hun levensechte armen en benen van siliconen en hun versteende handen en voeten waarin een aardbeving lijkt te hebben plaatsgevonden. Zo zijn ze deels een onherstelbare ruïne, deels simpelweg een mens dat voortleeft. 

Hoe veerkrachtig je ook bent, de gebeurtenissen uit het verleden blijven zich aan je opdringen en zorgen voor een constante storing in je hoofd. Het verstoort hoe je naar jezelf kijkt, het verstoort je vertrouwen in anderen en verstoort je vermogen om het verleden en heden van elkaar te scheiden.

Moigimy Ajeki

Saskia de Vries

Saskia Johanna de Vries studeerde af als professioneel danseres, maar beweegt mensen net zo lief met haar woorden. Haar werk belichaamt dat wat zich eigenlijk niet in woorden laat vangen, maar gehuld in een vleugje eigenzinnigheid probeert ze het toch.

Tijdens Støring draagt ze spoken word voor. Ze begon met schrijven als persoonlijke verwerking van mentale problematiek. Dit is altijd hetgeen geweest waar ze het meest bedreven over schrijft. Dit gaat van trauma en geweld tot zelfbeeld en identiteitsvraagstukken die zo typerend zijn voor onze huidige maatschappij.

Zelf ervaart Saskia storing door herinneringen, door gedachten en gevoelens die zich niet gehoord of oncomfortabel voelen. Schrijven is daar een uitweg voor, en ook een manier om anderen erkenning te bieden. Een van haar stukken heet letterlijk 'Kortsluiting'. Deze 'kortsluiting' probeert ze vaak te vangen in woorden, al is het nog zoiets fysieks. Dat maakt het werk juist zo interessant. Niet alleen in haar woorden, maar ook in stemgebruik en lichaamstaal belichaamt Saskia de storing.

Saskia de Vries

John Apollo

John Apollo heeft met zijn werk de ambitie om met ieder van zijn werken 3 seconden lang een gedachte te creëren. Die gedachte wil hij creëren door zelfspot, reflectie, advocaat van de duivel te zijn en het delen van gevoelens, of gewoon door iets moois. Al 43 dartelende lentes oud maakt John pas sinds het begin van dit jaar kunst. Hierbij maakt hij gebruik van de skills die hij heeft opgedaan als ontwikkelaar van beeldverwerkingsalgoritmes.

John lijdt aan depressie. De “depressie-scene”, het depressie-wereldje, is één van zijn inspiratiebronnen. Soms sta je zo onverschillig in het leven dat het niet uitmaakt of je die dag uit bed komt, of de dag daarna en alle dagen daarna. Zelfs als aan alle randvoorwaarden is voldaan – fijne liefdevolle mensen om mij heen, nodig zijn, een partner, een goed gesprek in de kroeg, mooi weer, een lekker dansfeestje of een mooie vakantie – soms voel je het niet meer. 

Met zijn werk geeft John zijn eigen depressie een gezicht, maar wil tegelijkertijd de stigma’s eromheen doorbreken. Zo is er veel schaamte in het gebruik van antidepressiva. Veel mensen gebruiken het, maar ook veel mensen gebruiken insuline. Het is ook maar een medicijn dat een ziek orgaan oplapt – in dit geval ons hoofd. Met zelfmoord als één van de grootste doodsoorzaken van mensen onder de 40, is John ervan overtuigd dat het gebruik van antidepressiva levens redt.

John Apollo

Bestel tickets

Datum 01-06
Tijd 12:00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal + Kleine Zaal + Kunstruimte + Spiegelzaal