Isamo Thissen wint Jheronimus Atelier Prijs

di 3 aug. 2021
Student Isamo Thissen zit het komende jaar gebeiteld na winnen van Jheronimus Atelier Prijs
Isamo Thissen wint  Jheronimus Atelier Prijs

Over Isamo Thissen

De Jheronimus Atelier Prijs (JAP) 2021 is toegekend aan Isamo Thissen. De net afgestudeerd beeldend kunstenaar uit 's-Hertogenbosch mag als winnaar van deze prijs een jaar lang gratis gebruik maken van een atelier bij Willem Twee Kunstruimte. Door dit te faciliteren wil de gemeente beginnend talent een kans geven zich verder te ontwikkelen.

De jury, met daarin Janne van Wijnen (beleidsmedewerker cultuur Gemeente 's-Hertogenbosch), Fred van Hoek (Business Coach St. Joost), Manon Jeuken (kunstenaar en winnaar JAP 2020-2021) en Masha van Vliet (curator Willem Twee Kunstruimte) was unaniem. ,,Wij zijn onder de indruk van Isamo’s artistieke praktijk, waarin zij veel met textiel werkt en verschillende ambachtelijke technieken, zoals borduren, weven, stikken, vilten, vlechten, spinnen en het zelf verven van stof en wol gebruikt.’’

Daarnaast viel de jury op dat Thissen concreet en constructief heeft nagedacht over hoe ze zich het komende jaar wil ontwikkelen en hoe een atelier in het Willem Twee-gebouw en de ondersteuning die zij daarbij geboden krijgt hierbij kunnen helpen.  

Naast het atelier kan Thissen rekenen op begeleiding in het opzetten van een eigen beroepspraktijk, toegang tot diverse cursussen, netwerken en de werkplaats van het Grafisch Atelier en advies bij het aanvragen van beurzen en subsidies en het benaderen van sponsoren.