Gezocht: Huisgeluiden

do 11 aug. 2022
Doe mee aan het creëren van de Symfonie voor Huisgeluid!
Gezocht: Huisgeluiden

Symfonie voor Huisgeluid

Iedereen heeft wel een geluid dat direct een thuisgevoel oproept. Het pruttelen van de koffiepot, het ratelen van de verwarmingsbuizen, het bliepje van de afwasmachine, de openingstune van Netflix. Elise ’t Hart verzamelt dit soort geluiden al sinds 2013 en richtte er het Instituut voor Huisgeluid voor op, waar alle geluiden netjes worden beschreven en gecategoriseerd. 

Geïnspireerd door de Koninklijke Harmonie van Den Bosch, die al sinds 1898 in de voormalige Willem II sigarenfabriek gevestigd is, maakt Elise nu een Symfonie voor Huisgeluid. Zij nodigt iedereen uit een geluid te sturen vanuit de eigen huiselijke omgeving, plus een interpretatie op het eigen instrument. Deze verzameling geluiden vormen met elkaar de elementen van de Symfonie voor Huisgeluid, die van 5 november t/m 8 januari gepresenteerd wordt bij Willem Twee Kunstruimte. 

Hoe doe je mee?

1. Kies een huisgeluid uit je eigen huis, bijvoorbeeld je favoriete, mooiste vervelendste, of het meest typische geluid in huis. Neem dit geluid op met je telefoon. 

2. Speel het gekozen huisgeluid na op jouw instrument, bijvoorbeeld de krakende vloer op de contrabas, zoemende koelkast op een trompet, tikkende verwarming op de drums of het pruttelend koffiezetapparaat op de piano. Neem dit geluid op met je telefoon. 

3. Ga naar https://www.instituutvoorhuisgeluid.nl/symfonie/upload en doe mee! (meedoen kan tot 10 oktober) 

Meer informatie via https://www.instituutvoorhuisgeluid.nl/symfonie/upload

Dit project is een samenwerking tussen November Music, Willem Twee muziek en beeldende kunst en Elise ‘t Hart (Instituut voor Huisgeluid).