Over de organisatie

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een centrum voor talent en experiment, voor muziek en beeldende kunst. Wij hebben in ’s-Hertogenbosch twee locaties: de voormalige Willem II Fabriek aan de Boschveldweg en de Toonzaal gevestigd in de voormalige synagoge aan de Prins Bernhardstraat. In de fabriek beschikken we over de grote en kleine zaal van het poppodium, tentoonstellingsruimtes, vergaderruimtes voor verhuur en het Willem Twee Café. Aan de Prins Bernhardstraat bevindt zich onze concertzaal voor klassiek,  jazz en semi-akoestische muziek. In hetzelfde pand vind je onze analoge klankstudio’s met unieke apparatuur uit de jaren ‘60 - '80.  We organiseren jaarlijks zo’n 250 concerten en tentoonstellingen. 

Willem Twee Poppodium heeft als doel een 'breed' muziekprogramma te realiseren: van metal tot urban, van punk tot singer-songwriter, van gothic tot blues, van reggae tot pop/rock en van jazz tot stoner-rock. We zijn één van de 'kleinere' popzalen in Nederland met een zaal capaciteit van 500 bezoekers, waar spraakmakende bands en artiesten optreden. 

Willem Twee Kunstruimte is een platform en presentatie plek voor talentvolle makers en gearriveerde (inter)nationaal bekende kunstenaars. We bieden kunstenaars een dynamische plek voor monumentale kunst in een ruimte die van zichzelf al een monument is.

Willem Twee Toonzaal is een kleine, sfeervolle concertzaal die gehuisvest is in de oude Bossche synagoge. In de concertzaal wordt klassieke en actuele muziek en jazz uitgevoerd, maar wordt ook aan singer-songwriters en elektronische muziek een podium geboden.

Willem Twee Studios omvatten zeldzame analoge apparatuur uit de jaren ‘60 tot en met ’80 waar componisten, producenten en studenten aan het werk zijn om unieke sounds te ontwikkelen.

Willem Twee Verhuur biedt verschillende sfeervolle vergaderruimtes en zalen aan voor vergaderingen en bijeenkomsten, desgewenst gekoppeld aan een heerlijke lunch of borrel verzorgd door ons Willem Twee Café.

Willem Twee muziek en beeldende kunst streeft naar een vergroting van het publieksbereik en wil zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar zijn.

We werken met een enthousiast team van ruim 30 (parttime) medewerkers, verschillende stagiairs en zo'n 100 vrijwilligers. Voor de vacatures voor vrijwilligers klik hier.

 

Code Diversiteit & Inclusie


Voor al onze vacatures geldt dat Willem Twee de Code Diversiteit en Inclusie onderschrijft en streeft naar een diverse samenstelling van personeel, vrijwilligers en Raad van Toezicht. We nodigen dan ook iedereen die geschikt denkt te zijn voor de hieronder genoemde functies van harte uit om te solliciteren.

Bedrijfscoördinator
(12 u. p/w, per direct)

Jaarlijks vinden bij Willem Twee zo’n 200 events plaats: o.a. concerten en dance- en dansavonden. We prijzen ons gelukkig dat we beschikken over enthousiaste medewerkers en vrijwilligers die alle events op een professionele wijze ondersteunen en tot een succes maken. 
De bedrijfscoördinator is tijdens de events die Willem Twee organiseert de absolute spil. Je bent de eindverantwoordelijke, het aanspreekpunt voor bezoekers en geeft leiding aan al het vrijwillig en betaald personeel. Daarnaast help je mee met de inroostering van het personeel en neem je deel aan het wekelijks productieoverleg waarin producties in details worden besproken. 

Je maakt deel uit van een team van zo’n 30 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers. Je taken richten zich hoofdzakelijk op activiteiten in de twee popzalen van Willem Twee. Deze functie vervul je binnen een team van bedrijfscoördinatoren.

Jouw taken als bedrijfscoördinator
• Eindverantwoordelijk voor een goed verloop van activiteiten
• Het inroosteren personeel
• Inwerken en aansturen van vrijwilligers en betaald personeel tijdens activiteiten
• Aanspreekpunt bezoekers, vrijwilligers en betaald personeel 
• Je bent tijdens activiteiten ploegleider BHV, stuurt aan bij eventuele calamiteiten

 

 

Onze nieuwe bedrijfscoördinator
• heeft werkervaring als leidinggevende
• is beschikbaar in weekenden, avonden en nachten 
• is empathisch, geduldig en heeft oog voor personen 
• let op details, is gastvrij en zichtbaar
• is taalvaardig 
• is flexibel en stressbestendig
• is oplossingsgericht
• kan uitstekend zelfstandig werken én is een absolute teamspeler

Uren en salaris
De functie omvat 12 uur. We bieden je in aanvang een jaarcontract met een proeftijd van een maand, met uitzicht op een vast contract voor onbepaalde tijd. Je wordt ingeschaald in schaal 6 volgens de CAO (2023) voor Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).  

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Mail je motivatie en CV vóór 1 maart naar vacatures@willem-twee.nl, t.a.v. Herbert van den Heuvel. De gesprekken vinden plaats in maart. 

 

Mail ons je sollicitatie!

Medewerker geluidsstudio's
(12 u. p/w)

Willem Twee muziek en beeldende kunst bestaat uit twee poppodia, twee tentoonstellingsruimtes en een concertzaal voor o.a. klassieke muziek en jazz. Een uniek onderdeel binnen de organisatie wordt gevormd door de Willem Twee Studios. De studio’s herbergen unieke apparatuur uit de jaren en zijn toegankelijk voor componisten, producers, musici, muziekstudenten en iedereen die geïnteresseerd is analoge klankbewerking. De studio’s kunnen voor een of meerdere dagdelen worden gereserveerd en je hebt de mogelijkheid je eigen klanken op te nemen. Er zijn bij Willem Twee vier studio's ingericht: een studio met test- en regelapparatuur uit de jaren 50 en 60, een met modulaire synthesizers uit de jaren 70 en 80, een kleine projectstudio, en een concertzaal die ook als studio gebruikt kan worden.
Het werken met deze apparatuur laat je op een andere manier luisteren naar en werken met muziek. In plaats van bezig zijn met een muis en beeldscherm werk je hier hands-on met echte instrumenten. Het is een heel intuïtieve werkwijze die steeds opnieuw zorgt voor een verrassend, uitdagend resultaat. 

Als medewerker van de Willem Twee Studios (WTS) draag je, samen met 3 collega’s, zorg voor diverse aspecten binnen deze bijzondere werkplek. Naast algemene zaken zoals het ontvangen en begeleiden van gasten, het bijhouden van de apparatuur en werkruimtes, en het bijwonen van studio-overleg, denk je mee over incidentele projecten, workshops en cursussen. Daarnaast werk je op de tweede verdieping waar een nieuwe studioruimte (studio 5) momenteel wordt ingericht. In deze studio komen diverse kleine werkstations, DJ-sets, en een lesruimte t.b.v. cursussen aan grotere groepen.

Je taken omvatten

• Het ontvangen en begeleiden van gasten in de studio’s
• Het meewerken aan activiteiten georganiseerd door de studio’s (o.a. workshops, cursussen, lesprogramma’s, archiveren en concerten etc.)
• Het signaleren van defecten en meedenken in het organiseren en verbeteren van de studio’s

 

Wat verwachten we van onze nieuwe studiomedewerker?

• Je bent leergierig en hebt technisch inzicht
• Je bent sociaal, communicatief en gastvrij
• Je beschikt over kennis van elektronische muziek en bent bekend met de scene in de stad en regio
• Je werkt op flexibele werktijden
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal
• Je hebt een HBO werk- en denkniveau
• Je kunt goed zelfstandig werken, maar bent ook een teamspeler
• Je woont bij voorkeur in Den Bosch of directe omgeving
• Je hebt een brede muzieksmaak, bent geïnteresseerd in meerdere genres
• Je werkt mee aan nieuwsbrieven, online publicaties, archiefwerk, beheer en organisatie

Uren en salaris
De functie omvat 12 uur. We bieden je in aanvang een jaarcontract met een proeftijd van een maand, met uitzicht op een vast contract voor onbepaalde tijd. Je wordt ingeschaald in schaal 6 volgens de cao voor Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).  

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Mail je motivatie en CV vóór 1 februari 2024 naar vacatures@willem-twee.nl, t.a.v. Herbert van den Heuvel. De gesprekken vinden plaats in de tweede week van februari (week 6).

Stagiair Marketing
(32-40 u. p/w, per september 2024)

De kracht van een organisatie als Willem Twee is de variëteit van activiteiten: we organiseren concerten en exposities, verhuren vergaderruimtes, bieden flexwerkplekken aan, verzorgen exposities en beschikken over een professionele keuken en lunchcafé. De variëteit biedt tegelijk grote uitdagingen, want hoe bereik je de diverse doelgroepen die we hopen aan te spreken. Als stagiair Marketing verdiep je je in strategieën om nieuwe doelgroepen in kaart te brengen en te bereiken. Je verdiept je in de data-analyse (waaronder google analytics) en helpt met het optimaliseren en uitbreiden van de beschikbare data.  
Een stageperiode duurt minimaal een halfjaar en omvat minimaal vier dagen per week   

Doel van de functie is professionele ervaring opdoen in een evenementenorganisatie en het ondersteunen van de afdeling Marketing.

Deze stage zal starten in september 2024. 

Taken: 

 • Je neemt wekelijks deel aan het teamoverleg
 • Je bedenkt samen met je collega's marketingstrategieën
 • Je implementeert marketingstrategieën 
 • Je neemt deel aan het overleg met collega-instellingen over culturele doelgroepen

 

Vereisten:

 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken
 • Relevante HBO-studie (vanaf 2e jaars)
 • Kennis van Google Analytics en andere 
 • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands en Engels
 • Creatief

Mocht een dergelijk stageplaats goed aansluiten bij een afstudeeropdracht, staan we ervoor open om mogelijkheden te verkennen. 

Heb je interesse om eens nader kennis te maken en de mogelijkheden te verkennen, neem dan contact op met Jaap Houdijk via vacatures@willem-twee.nl

Stagiair productie   
(32-40 u. p/w, per september 2024)

Je wordt als stagiair Productie begeleid door onze producent en werkt intensief samen met de programmacoördinator, techniekcoördinator, afdeling verhuur, curator kunst, horeca en onze marketeers. Maar je zult ook nu en dan zelfstandig aan de slag gaan. Willem Twee is een kleine levendige organisatie die aan zijn vaste medewerkers (en ook aan zijn stagairs) veel ruimte geeft voor eigen initiatieven. 

Taken: 

 • Je neemt wekelijks deel aan het team- en productie-overleg   
 • Je bent aanwezig bij het maandelijks vrijwilligersoverleg 
 • Je denkt mee over de invulling en uitvoering van de producties 
 • Je assisteert bij de pre-productie 
 • Je assisteert bij de post-productie  
 • Je denkt en werkt mee aan verbeteringen binnen de organisatie   
 • Je werkt mee aan externe producties 
 • Je werkt één keer per maand als stagemanager tijdens een productie 

Als stagiair- productie bij Willem Twee ben je van A tot Z betrokken bij een productie. Dat houdt in: het contact leggen met artiesten, het verzamelen en uitlezen van riders, het organiseren van de catering, de coördinatie van het tijdschema en het afstemmen van de techniek, het inplannen en briefen van de crew , hotels boeken, stage/floor-managen en evalueren. Als je geïnteresseerd bent kun je ook eens meedraaien met technici tijdens een show. 

 

 

Mail ons je sollicitatie!

Profiel: 

 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken  
 • Je bent geen digibeet, maar vooral ook praktisch ingesteld   
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en kunt jezelf ook redden in het Engels   
 • Je houdt van structuur   
 • Je bent gastvrij en werkt servicegericht   
 • Je werkt precies en probeert aan iedereen te denken   
 • Je gaat een confrontatie niet uit de weg   
 • Je denkt in oplossingen, niet in problemen 
 • Je bent creatief - Je durft je grenzen aan te geven   
 • Je hebt er zin in

  Voorwaarden:
   
 • Minimaal leerjaar 3 MBO 4 of HBO   
 • Een stageperiode voor minimaal een half jaar en minimaal twee dagen per week   
 • Zeker aanwezig zijn op dinsdagen en donderdagen van 9:00-17:00

Heb je interesse? Neem dan contact op met arletlangewender@willem-twee.nl. Ook als je affiniteit hebt met productie werk maar niet zeker weet of deze stage bij jou past. We kunnen altijd kijken naar eventuele andere mogelijkheden. 

Stagiair PR & Communicatie
(32-40 u. p/w, per september 2024)

Als stagiair PR & Communicatie kondig je concerten aan, verzorg je de vormgeving van promotiemateriaal (posters, flyers, narrowcasting etc.), stel je nieuwsbrieven op en promoot je events via facebook en instagram. Een stageperiode duurt minimaal een halfjaar en omvat minimaal vier dagen per week   

Doel van de functie is professionele ervaring opdoen in een evenementenorganisatie en het ondersteunen van de afdeling PR en Communicatie in de dagelijkse werkzaamheden.

Deze stage zal starten in september 2024. 

Taken: 

 • Je neemt wekelijks deel aan het teamoverleg
 • Je verzorgt webcontent: tekst en afbeeldingen
 • Je ontwikkelt posts voor social media: Facebook, Instagram en TikTok
 • Je ontwerpt posters en fyers
 • Je verzorgt digitale nieuwsbrieven

 

Vereisten:

 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken
 • Relevante HBO-studie (vanaf 2e jaars)
 • Kennis van Adobe software met de nadruk op Photoshop, Illustrator, Indesign en Premiere
 • Bij voorkeur enige kennis van uitvoerende PR
 • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands en Engels

Mocht een dergelijk stageplaats goed aansluiten bij een afstudeeropdracht, staan we ervoor open om mogelijkheden te verkennen. 

Heb je interesse om eens nader kennis te maken en de mogelijkheden te verkennen, neem dan contact op met Jaap Houdijk via vacatures@willem-twee.nl

Stagiair Augmented Reality
(32-40 u. p/w, per direct)

Willem Twee wil in de loop van 2024 een selectie van haar programma (jaarlijks organiseren we gemiddeld 250 concerten en 24 exposities) via Augmented Reality onder de aandacht brengen. Om de ontwikkeling van AR als PR-instrument te ondersteunen zien we kansen voor een aantrekkelijke leer-werk-stageplaats.
Een stageperiode duurt minimaal een halfjaar en omvat minimaal vier dagen per week   

Doel van de functie is professionele ervaring opdoen in een evenementenorganisatie en het ondersteunen van de afdeling Marketing, PR en Communicatie bij de implementatie van AR.

Taken: 

 • Je neemt wekelijks deel aan het teamoverleg
 • Je bedenkt samen met je collega's op welke wijze AR het beste kan worden toegepast
 • Je implementeert AR in concrete toepassingen

 

Vereisten:

 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken
 • Relevante HBO-studie (vanaf 2e jaars)
 • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands en Engels
 • Creatief

Mocht een dergelijk stageplaats goed aansluiten bij een afstudeeropdracht, staan we ervoor open om mogelijkheden te verkennen. 

Heb je interesse om eens nader kennis te maken en de mogelijkheden te verkennen, neem dan contact op met Jaap Houdijk via vacatures@willem-twee.nl