Over de organisatie

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een centrum voor talent en experiment, voor muziek en beeldende kunst. Wij hebben in ’s-Hertogenbosch twee locaties – de oude Willem II Fabriek aan de Boschveldweg en de Toonzaal gevestigd in de oude synagoge aan de Prins Bernhardstraat.

Willem Twee muziek en beeldende kunst omvat de grote en kleine zaal van het poppodium, tentoonstellingsruimtes, een concertzaal voor klassiek en jazz en analoge klankstudio’s.

Willem Twee muziek en beeldende kunst streeft naar een vergroting van het publieksbereik en wil zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar zijn.

We werken met een enthousiast team van ruim 30 (parttime) medewerkers en vele vrijwilligers.

 

Geluidstechnicus
(12 uur)
 

De veelzijdigheid van  onze organisatie vraagt van onze technici een brede oriëntatie, deskundigheid en interesse. Willem Twee is op zoek naar technici die de geluidstechniek verzorgen voor de events en assistentie verlenen bij de tentoonstellingen en verhuringen. De geluidstechnici nemen daarnaast deel aan het wekelijks productieoverleg en schuiven eens in de maand aan bij het vrijwilligersoverleg. 

Over de functie

Je zorgt ervoor dat alle technische werkzaamheden rondom events, verhuringen, exposities en projecten van Willem Twee worden uitgevoerd. Je adviseert over en zorgt voor het onderhoud van alle technische materialen en je geeft (of organiseert) instructie en uitleg aan oproeptechnici en vrijwilligers. Je bent vooral op de werkvloer actief.    

Werkzaamheden

- Je zet je minstens één keer per week in als geluidstechnicus op de vloer;

- Je begeleidt geluidsvrijwilligers en oproepkrachten bij alle voorkomende producties van Willem Twee muziek en beeldende kunst;

- Je draagt mede zorg voor de begeleiding en instructie van de geluidsvrijwilligers;

- Je zorgt samen met de planner voor het inroosteren van de techniek activiteiten;

- Je neemt deel aan het productieoverleg en effectueert de hierin genomen besluiten;

- Je denkt mee met de ontwikkeling van alle activiteiten van Willem Twee en het verhogen van de kwaliteit daarvan.    

Wat vragen wij?

Je hebt een minimaal MBO denk- en werkniveau met specialistische scholing. Je bent vanzelfsprekend bereid om in de avond en het weekend te werken. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Je hebt een rijbewijs en bent bij voorkeur woonachtig in (de buurt van) ’s-Hertogenbosch. Je bent creatief en stressbestendig, je kunt zelfstandig werken maar je bent vooral ook een teamspeler.    

Wat bieden wij?

Je krijgt een aanstelling van een jaar voor 12 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 5 CAO Nederlandse Poppodia en Festivals (cao NPF). Je inschaling is afhankelijk van ervaring en begint bij  € 2225,86 bij een fulltime dienstverband. Je hebt recht op 8% vakantietoeslag en 190 verlofuren op fulltimebasis. Bij goed functioneren wordt de aanstelling verlengd. Je bouwt pensioen op bij pensioenverzekeraar Aegon Cappital.  


Hoe te reageren  
Willem Twee wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de samenleving met al haar aanwezige verschillen. Onze vacatures staan open voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit in onze organisatie versterkt. 
 

Verras ons met je motivatie en CV die je vóór 26 december mailt naar Herbert van den Heuvel via vacatures@willem-twee.nl. De gesprekken vinden plaats in de tweede week van januari.
 
 
 

Mail ons je sollicitatie!

Assistent Kok
(12 uur)

Je gaat als assistent kok de horeca binnen Willem Twee muziek & beeldende kunst versterken.

• Je maakt deel uit van een enthousiast team van horecamedewerkers en koks.
• Je bereidt samen met de chef-kok de lunch voor spontane bezoekers, bij verhuringen, bij openingen van exposities, en soms voor aanvang van een concert.
• Je bereidt incidenteel ook ’s avonds maaltijden 
• Je helpt mee met de mise en place.
• Je ondersteunt bij de samenstelling van de menukaart.
• Je draait incidenteel ook zelfstandig een keukendienst.

Wat vragen we van jou?
• MBO werk- en denkniveau (ev. nog in opleiding)
• Minimaal 12 uur per week beschikbaar, bereidheid om ook in het weekend te werken
• In bezit van BHV (of bereid dit te halen) en enige kennis van HACCP
• Woonachtig in Den Bosch of omgeving
• Je bent een teamspeler, pro-actief  en flexibel
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
• Je hebt een sterk probleemoplossend vermogen.

Wat bieden we jou?
• Een baan voor minimaal 12 uur in de week.
• Een tijdelijke functie van 1 jaar met uitzicht op een vast contract
• Salaris op basis van de CAO Nederlandse Poppodiia en Festivals, plus vakantiegeld

Over Willem Twee muziek en beeldende kunst

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een levendige culturele organisatie in Den Bosch die jaarlijks meer dan 200 events, concerten en tentoonstellingen organiseert. Daarnaast verhuren we vergaderruimtes en zalen en bieden we flexwerkers een prettige werkruimte. We hebben twee locaties: de Willem II fabriek aan de Boschdijkstraat en Willem Twee Toonzaal, gevestigd in de historische synagoge aan de Prins Bernhardstraat.  

De horeca speelt in al onze activiteiten een belangrijke rol. Het hart van de horeca is ons Willem Twee Café in de fabriek, een gezellige eet- en drinkgelegenheid waar onze eigen koks prachtige lunches, buffetten en diners voorbereiden, met veel aandacht voor veganistische en vegetarische specialiteiten, en biologische en duurzame producten. Onze horecamedewerkers zorgen ervoor dat het ons publiek tijdens concerten aan niets ontbreekt en zien erop toe dat onze gasten bij verhuringen en de flexwerkers op een geweldige catering kunnen rekenen.  

Solliciteren

Willem Twee muziek en beeldende kunst wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de samenleving met al haar aanwezige verschillen. Onze vacatures staan open voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit in onze organisatie versterkt.

Verras ons met je motivatie en CV die je vóór 26 december mailt naar Herbert van den Heuvel via vacatures@willem-twee.nl. De gesprekken vinden plaats in de tweede week van januari.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Mail ons je sollicitatie!

Stagiair productie   
(32-40 uur per week, per september 2023)

Willem Twee muziek en beeldende kunst organiseert jaarlijks zo’n 250 concerten en tentoonstellingen. Voor een stagiair vormt Willem Twee een unieke omgeving om ervaring op te doen bij de invulling en uitvoering van de verschillende producties. 

Je wordt tijdens je stage begeleid door onze producent en werkt intensief samen met de programmacoördinator, techniekcoördinator, afdeling verhuur, curator kunst, horeca en onze marketeers. Maar je zult ook nu en dan zelfstandig aan de slag gaan. Willem Twee is een kleine levendige organisatie die aan zijn vaste medewerkers (en ook aan zijn stagairs) veel ruimte geeft voor eigen initiatieven. 

Taken: 

 • Je neemt wekelijks deel aan het team- en productie-overleg   
 • Je bent aanwezig bij het maandelijks vrijwilligersoverleg 
 • Je denkt mee over de invulling en uitvoering van de producties 
 • Je assisteert bij de pre-productie 
 • Je assisteert bij de post-productie  
 • Je denkt en werkt mee aan verbeteringen binnen de organisatie   
 • Je werkt mee aan externe producties 
 • Je werkt één keer per maand als stagemanager tijdens een productie 

Als stagiair- productie bij Willem Twee ben je van A tot Z betrokken bij een productie. Dat houdt in: het contact leggen met artiesten, het verzamelen en uitlezen van riders, het organiseren van de catering, de coördinatie van het tijdschema en het afstemmen van de techniek, het inplannen en briefen van de crew , hotels boeken, stage/floor-managen en evalueren. Als je geïnteresseerd bent kun je ook eens meedraaien met technici tijdens een show. 

Profiel: 

 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken  
 • Je bent geen digibeet, maar vooral ook praktisch ingesteld   
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en kunt jezelf ook redden in het Engels   
 • Je houdt van structuur   
 • Je bent gastvrij en werkt servicegericht   
 • Je werkt precies en probeert aan iedereen te denken   
 • Je gaat een confrontatie niet uit de weg   
 • Je denkt in oplossingen, niet in problemen 
 • Je bent creatief - Je durft je grenzen aan te geven   
 • Je hebt er zin in! 

Voorwaarden: 

 • Minimaal leerjaar 3 MBO 4 of HBO   
 • Een stageperiode voor minimaal een half jaar en minimaal twee dagen per week   
 • Zeker aanwezig zijn op dinsdagen en donderdagen van 9:00-17:00

Heb je interessen? Neem dan contact op met arletlangewender@willem-twee.nl. Ook als je affiniteit hebt met productie werk maar je niet zeker weet of deze stage bij jou past. We kunnen altijd kijken naar eventuele andere mogelijkheden.

Mail ons je sollicitatie!

Vrijwillige geluidstechnici

Willem Twee muziek en beeldende kunst draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Het werken met vrijwilligers geeft de organisatie een specifieke charme. Of je nou in de garderobe werkt, in de keuken, bij het licht of geluid of achter de draaitafel staat: passie voor muziek en kunst is wat je als vrijwilliger drijft. Je legt er sociale contacten, je hebt er plezier en je doet de nodige werkervaring op.

De geluidsploeg van Willem Twee Poppodium is op zoek naar collega-geluidstechnici die ervoor zorgen dat het geluid van een artiest zo natuurgetrouw mogelijk wordt overgebracht op het publiek en op de artiesten zelf. Bij Willem Twee Poppodium krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige geluidstechnicus. Je leert alle ins-en-outs van het inprikken en inregelen van instrumentatie, van geluidsbron tot speaker, met het daarbij behorende jargon. Het werk als geluidstechnicus is op vrijwillige basis.

Werkzaamheden

De geluidsploeg op een reguliere avond bestaat uit een monitortechnicus en front-of-house (FOH) technicus. De eerste zorgt ervoor dat de artiesten zichzelf en hun medemuzikanten op het podium goed kunnen horen, de tweede zorgt ervoor dat het publiek de band goed kan horen. In beide gevallen bereid je de shows voor door te luisteren naar de muziek en hoe die muziek doorgaans hoort te klinken. Je luistert naar plaatsing van instrumenten in de mix, bedenkt welke microfoons en inserts gebruikt moeten worden en of er iets van een galm over de stem van de zanger ligt. Deze informatie wordt vaak duidelijk aan de hand van een zogenaamde ‘rider’ van de band zelf. Als je klaar bent met de soundcheck eet je samen met je collega’s en de artiesten. Een uur na het eten begint het concert en pas je de mix gedurende de show daar waar nodig aan.

Werktijden

Je werkt minimaal vijf keer per twee maanden. De tijden verschillen per activiteit maar de basis is:

 • 15:00 uur aanwezig bij een avondconcert. Duurt meestal tot 01:00 u à 02:00 u
 • 20:00 uur aanwezig bij een dansavond. Duurt meestal tot 04:00 uur
 • 11:00 uur aanwezig bij een middagconcert. Duurt meestal tot 19:00 uur

Profiel

 • Je bent minimaal 16 jaar
 • Je hebt gevoel voor muziek en sfeer
 • Je beschikt over technisch inzicht
 • Je bent in staat te communiceren met artiesten
 • Ervaring in geluidstechniek is zeer welkom
 • Je hebt een flexibele houding
 • Je wilt graag bijleren en/of je kennis overbrengen

Bel 073 – 612 34 22 tijdens kantooruren (dinsdag, donderdag en vrijdag) en vraag naar medewerkerscoördinator Herbert van den Heuvel, of stuur een mailtje.

 

Mail ons je sollicitatie!

Zaalvrijwilligers

De zaalploeg van Willem Twee Poppodium is op zoek naar nieuwe collega’s. Bij Willem Twee Poppodium krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige barman/-vrouw en servicemedewerker. Je leert alle ins-en-outs van het barwerk en gastvrouw/-heerschap.

Taken

 • Je draait bardiensten tijdens concerten, activiteiten in de Grote Zaal, Kleine Zaal of het Café. Dit kan zowel overdag als ’s avonds zijn.
 • Je maakt onderdeel uit van ons serviceteam dat er voor zorgt dat de bezoeker zich gastvrij ontvangen voelt en wegwijs gemaakt wordt bij Willem Twee.
 • Je werkt minimaal twee activiteiten per maand.

Profiel

 • Je bent minimaal 16 jaar
 • Je hebt gevoel voor muziek en sfeer
 • Je bent in staat goed te communiceren met gasten
 • Ervaring in horecawerkzaamheden is zeer welkom
 • Je hebt een flexibele houding
 • Je wilt graag bijleren en/of je kennis overbrengen

Bel 073 – 612 34 22 tijdens kantooruren (dinsdag, donderdag en vrijdag) en vraag naar medewerkerscoördinator Herbert van den Heuvel, of stuur een mailtje.

M