Caren van Herwaarden

Caren van Herwaarden maakt aquarellen, tekeningen, collages en beelden. 

Haar werk wordt met grote regelmaat tentoongesteld en is opgenomen in museale, particuliere en bedrijfscollecties.  

In haar werk is van Herwaarden op zoek naar de betekenis van mede - menselijkheid, lichamelijkheid, lijden en erotiek. Dit leidt tot werken die kracht vinden in kwetsbaarheid, zachtheid in genadeloosheid en troost in verslagenheid.  

Het is haar om de naakte mens te doen: zonder façade of opsmuk. Deze mens verschijnt in conflictsituaties, wanneer hij geen controle heeft, zijn wereld niet langer maakbaar is en hij afhankelijk blijkt te zijn van anderen. 

www.cvanherwaarden.com

Helmy Bakx

Helmy Bakx laat zich graag inspireren door de natuur. Ze creëert haar ecoprints met natuurlijke pigmenten van bladeren. Haar kleding, sieraden en hoeden zijn veelal vervaardigd uit natuurlijke materialen of ontstaan vanuit hergebruik.

Marianne van Heeswijk

Marianne van Heeswijk verzamelt afgedankte gebruiksvoorwerpen en materialen uit verschillende culturen en huiselijke sferen en verwerkt deze met behulp van diverse technieken tot barokke illustratieve objecten. Met een lichte kwinkslag reanimeert zij de voormalige iconen van huiselijkheid en geeft ze daarbij een nieuwe, moderne ziel mee. 

Haar werk gaat over het versmelten van verhalen dwars door generaties en culturen heen waarmee de werkelijkheid herschapen wordt en waarin alles gelijkwaardig aanwezig is. Grenzen vervagen, het een gaat over in het ander en vormt een nieuwe waarheid, een nieuw samenzijn, een nieuwe wereld. 

www.villavanheeswijk.nl

Lucas Kastelijn

Als beeldend kunstenaar en theatermaker is Lucas Kastelijn geïnteresseerd in de rituele en performatieve elementen van de fotografie. 

Hij beschouwt zijn zelfgebouwde, lensloze camera’s als alchemistische instrumenten die in staat zijn 'tussentijd' en de grensgebieden van het bewustzijn te verbeelden. Dit onderzoek krijgt vorm door foto’s, camera’s, fotografische installaties en - performances.

Daarnaast is Kastelijn als regisseur en dramaturg werkzaam voor uiteenlopende theaters en gezelschappen. Hij is altijd op zoek naar het experiment, combinaties van disciplines en nieuwe samenwerkingen.

www.lucaskastelijn.com

Lucas de Waard

Lucas de Waard (1984) schrijft voor theater, televisie en film. Hij werkt momenteel aan zijn derde roman, die 1 juni 2022 verschijnt bij uitgeverij De geus. De Waard treedt veel op, schrijft graag over grote thema's en kleine momenten, en denkt dat humor en fantasie machtige wapens zijn als je iets moeilijks wil vertellen.

In 2016 won de Waard een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’.  Datzelfde jaar schreef hij mee aan het succesvolle ‘Watskeburt?! De musical’, voor De Jeugd van Tegenwoordig. 

In september 2021 verscheen 'Deep shit', een misdaadkomedieserie waarvoor de Waard samen met Dirk van Pelt het scenario schreef, bij BNNVARA.

www.lucasdewaard.nl

Anne-Marie van den Thillart

Het werkproces van Anne-Marie van den Thillart bestaat uit het laag na laag toevoegen van papier-maché, waarbij gaandeweg menselijke trekken zichtbaar worden. Ze zegt hierover:

“Het zijn geen individuen of types, ik probeer in de maskers/koppen/tekeningen de essentie van het mens zijn uit te drukken. De menselijke expressie en de menselijke kwetsbaarheid worden zichtbaar, in de afzonderlijke maskers/koppen maar ook in de combinatie, het totaalbeeld. 

De kranten, het basismateriaal, maken in tekst en beelden melding van wat zich in de wereld afspeelt. “ 

Naast het ruimtelijk werk maakt van den Thillart ook films, waarin het verstrijken van de tijd een belangrijk thema is. 

Arjan van Arendonk

De werken van Arjan van Arendonk zijn een ware lust voor het oog en laten zich het beste omschrijven als kleurrijke, florale composities. Wie beter kijkt ziet dat van Arendonk voorgedrukte stoffen gebruikt als ondergrond voor zijn schilderijen. Ook verschijnen er regelmatig geborduurde vogels in zijn werk. Deze vogels kunnen gezien worden als boodschappers van op handen zijnde veranderingen. 

Begrippen als originaliteit en uniciteit spelen steeds op de achtergrond. Vanuit een stof ontstaan vaak meerdere, totaal verschillende doeken. Van Arendonk is steeds op zoek om de kijker en zichzelf te verassen. 

De schilderijen van Arendonk bevinden zich in vele bedrijfs- en particuliere collecties in binnen- en buitenland. Ook is zijn werk in diverse museale collecties opgenomen.

www.arjanvanarendonk.nl

Pagina terug

Fred Geven

Fred geven werkt met hout en met verf. In zijn atelier ontstaat langzaam ‘zijn natuur’, een verzameling beelden die uitdrukking geven aan zijn verwondering over het leven en verbondenheid met de natuur. 

Fred maakt veel landschappen, zowel geschilderd als ruimtelijk. Kleur en structuur van het hout werken mee in de schildering. 

Het hout komt uit het bos, van het strand, uit afvalcontainers en kringloopwinkels. In zijn werk kijkt Fred niet alleen naar buiten, maar ook naar binnen. Herinneringen, afscheid, verdriet en eenzaamheid worden vertaald in poëtische beelden. Hij streeft naar eenvoud en zoekt altijd naar de kern.

www.fredgeven.nl

Volgende pagina