World Press Photo Exhibition 2023

09 juli 2023 t/m 30 juli 2023
World Press Photo Exhibition 2023

Van zondag 9 tot zondag 30 juli is World Press Photo Exhibition 2023 in Willem Twee Den Bosch te bezichtigen. De jaarlijkse tentoonstelling presenteert de resultaten van de 2023 World Press Photo Contest  en toont de beste en belangrijkste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar, geselecteerd door een onafhankelijke jury.

De World Press Photo Exhibition 2023 nodigt kijkers uit om buiten de nieuwskringloop te treden en kritisch na te denken over belangrijke onderwerpen in onze wereld. De winnende werken van de 2023 World Press Photo Contest vertegenwoordigen belangrijke nieuwsgebeurtenissen en belangrijke momenten die in 2022 over het hoofd zijn gezien door de reguliere media: van de verwoestende documentatie van de oorlog in Oekraïne en historische protesten in Iran tot de realiteit in het door de Taliban gecontroleerde Afghanistan, alsook de vele gezichten van de klimaatcrisis in landen variërend van Marokko tot Australië, van Peru tot Kazachstan.

Tickets:
Onlineverkoop: € 8,00
Deurverkoop: € 10,00
Studententarief: € 5,00
(Alleen deurverkoop, op vertoon van een geldige studentenpas)
Kinderen tot en met 10 jaar gratis!

Liever direct naar binnen zonder in de rij te staan? Bestel je ticket(s) dan (vooraf) online! 

Let op: op zondag 9 juli opent World Press Photo Exhibition 2023 vanaf 13.00 haar deuren voor publiek! 

 

De 2023 World Press Photo Contest concentreert zich op zes wereldwijde regio's: Afrika, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië en Oceanië. Voor deze 66e editie stuurden 3.752 fotografen uit 127 landen maar liefst 60.448 foto's in. 

Bij de beoordeling van de 2023 World Press Photo Contest waren regionale jury's en een wereldwijde jury betrokken. Met de kennis van de regio waarover elk jurylid beschikt, waren ze goed toegerust om de verhalen te beoordelen en in culturele, politieke en maatschappelijke context te plaatsen. Nadat de regionale jury's hun selectie hadden gemaakt, besliste de wereldwijde jury - bestaande uit de zes regionale juryvoorzitters en de wereldwijde juryvoorzitter - over de 24 regionale winnaars, en daaruit de vier wereldwijde winnaars.

 

De World Press Photo Foundation is een wereldwijd platform dat fotojournalisten, documentairefotografen en ons wereldwijde publiek met elkaar verbindt door middel van betrouwbare verhalen. Het is opgericht in 1955 toen een groep Nederlandse fotografen een wedstrijd ("World Press Photo") organiseerde om hun werk aan een internationaal publiek te tonen. Sindsdien is de World Press Photo Contest uitgegroeid tot een van 's werelds meest prestigieuze wedstrijden, waarbij de beste fotojournalistiek en documentairefotografie van over de hele wereld worden beloond. Door middel van een succesvol wereldwijd tentoonstellingsprogramma presenteert de World Press Photo Foundation aan miljoenen mensen de verhalen die ertoe doen.

De World Press Photo Foundation is een creatieve, onafhankelijke non-profit organisatie, gevestigd in Amsterdam, Nederland. World Press Photo krijgt steun van strategische partners, de Nationale Postcode Loterij en PwC.

Willem Twee is een partner van de World Press Photo Foundation en erkende expositielocatie.
www.worldpressphoto.org