Mirror, Mirror

04 juni 2022 t/m 24 juli 2022
Mirror, Mirror

Wij kunnen onszelf nooit door onze eigen ogen zien, maar alleen ervaren via anderen. Zelfs een spiegel zal ons altijd in spiegelbeeld tonen: we zien nooit hetzelfde als wat een ander ziet. Hoe meten wij onszelf dan? En hoe vormen deze zienswijzen van anderen ons als persoon?

Mirror, Mirror brengt het werk van zes kunstenaars samen die hun atelier hebben in de Willem II Fabriek. Sommigen werken hier al decennialang en zijn goede bekenden van elkaar. Anderen zijn van een jongere generatie en zetten vanuit hier hun eerste stappen in het kunstveld.

In de tentoonstelling wordt steeds een gelijkenis tussen twee werken uitgelicht. Curator Linda Köke nodigt hiermee de kunstenaars uit om hun eigen werk opnieuw te bekijken vanuit elkaars perspectief. Zo houden ze zowel zichzelf als elkaar een spiegel voor. Als in een estafette wordt tussen de verschillende werken steeds weer een nieuw inhoudelijk of formeel verband gelegd. Mirror, Mirror vertelt zes verhalen die samen een beeld schetsen van de vele verrassende kunstwerken die in de atelierruimtes op de tweede verdieping van de Willem II Fabriek gemaakt worden.

Curator: Linda Köke