Mario Dijsselbloem

01 maart 2018 t/m 31 maart 2018
Mario Dijsselbloem

Mario Dijsselbloem

1 tot en met 31 maart 2018, etaloge/ikwillem

Mario Dijsselbloem is doorwrocht. Dat  kenmerkt zich door een stille, overtuigende kracht die zijn werk uitstraalt. Elke lijn staat op de juiste plek, alle kleuren zijn goed gekozen. Het werk is in balans door de evenwichtige compositie.

In zijn geometrisch werk vormt zijn eigen taal van letters, lijnen en vormen een  ingenieus gelaagd patroon. In zijn schetsen en tekeningen laat hij dit nauwgezette stramien los, de rechte lijnen en tekens maken plaats voor ronde vormen. Lijnen verdwijnen in het niets of waaieren uit tot een veeg of druppel.

Maar door alle lagen heen schemert een trefzekerheid en herken je een soort beweeglijkheid die karakteristiek is voor het werk van Dijsselbloem.

Het werk wat hij hier in de ETALOGE toont laat een bijna vrolijk tekenplezier zien. Zelf zegt jij hierover: ‘voor mijn Etaloge presentatie heb ik een keuze gemaakt uit mijn tablettekeningen van de afgelopen jaren. Het zijn veelal schetsen en soms wat verder uitgewerkte tekeningen. Ten opzichte van de meer planmatig opgezette aquarellen die ik sinds 2013 maak, ontstaan de tablettekeningen niet vanuit een vastomlijnd idee. In wezen gaan ze denk ik over het genot van het tekenen. Het aantal onverwachte en ongekende beelden dat kan ontstaan, lijkt eindeloos…’

Terug naar archief