Het Wachten, keramische sculptuur

01 juni 2018 t/m 30 juni 2018
Het Wachten, keramische sculptuur

Het Wachten, keramische sculptuur

Manita Kieft 

1 tot en met 30 juni 2018, etaloge/ikwillem

Manita Kieft verbeeldt haar herinneringen met een herkenbare beeldtaal: bril, blouse, bloem, tv en theepot. De voorwerpen laten zich lezen als notities in een dagboek. Kleine verhalen geprint op teer porselein of gegoten in brons. Haar keramische objecten ademen een gemoedelijke tevredenheid uit. Haar werk wordt omschreven als ‘Hollands’ en haar heldere, herkenbare handschrift in combinatie met de verrassende vorm is wat het werk zo bijzonder en uniek maakt. Kieft kan daarnaast met recht een vakvrouw genoemd worden, ze beheerst de techniek tot in de finesse.

Haar beeldverhalen lijken eenvoudig te duiden anekdotes en momenten maar achter deze ogenschijnlijke ongecompliceerde reconstructies van het alledaagse, gaat een gelaagde wereld schuil gevangen in een complexe iconografie. Groot en klein. Lichtvoetigheid naast zwaarte, oppervlakte en diepte.

‘Het zijn juist de kleine gebaren en momenten, ogenschijnlijk te verwaarlozen in de context van de wereldproblematiek, die juist in grote mate ons geluk bepalen.’

Manita Kieft

Manita Kieft heeft haar atelier in Willem Twee muziek en beeldende kunst en is docent en projectleider Muzerije. Ze maakt toegepast én autonoom keramisch beeldend werk; ze is zowel aan AKV St. Joost als aan de designacademy Eindhoven afgestudeerd. Haar werk is opgenomen in museum- en private collecties van o.a. Peking, Italië, Japan en Nederland.

Terug naar archief