Donglai Meng: The Moon Slides Over The Sea

27 januari 2024 t/m 24 maart 2024
Donglai Meng: The Moon Slides Over The Sea

Met ingang van 2024 presenteert Willem Twee een nieuw en thematisch tentoonstellingsprogramma in de Kunstruimte en Spiegelzaal. Vanaf 27 januari trappen we in de Spiegelzaal het jaar niet alleen af met een nieuwe expositie, maar tevens met de eerste tentoonstelling die binnen het seizoensthema ‘The In-between' valt. Een subtiele knipoog naar de Spiegelzaal die naast tentoonstellingsplek ook fungeert als tussenruimte. 
 
De eerste kunstenaar van dit jaar is Donglai Meng (1994, China, woont en werkt in Nederland). Meng combineert schilderwerk met sculpturen en toont met een zachte toets de innerlijke wereld van dagdromen en het verband met het dagelijkse leven en de mentale geest.  

Tijdens de expositie ‘The Moon Slides Over The Sea’ kan je jezelf onderdompelen in de fantasierijke wereld van Meng, waarbij je een selectie van oud en nieuw werk kan bekijken die samenkomen in een bijzondere presentatie. De titel ‘The Moon Slides Over The Sea’ is geïnspireerd op het gedicht ‘Nocturne’ van Finse dichter Edith Södegran, een aangenaam en lieflijk gedicht met een zwart randje, zoals ook het werk van Meng beschreven kan worden. Een ‘In-Between' van zijn, van een wereld die niet hier en niet daar is. 

Curator: Jovana Stulic