De Negatieve Selectie

01 oktober 2022 t/m 16 oktober 2022
De Negatieve Selectie

Wat gebeurt er met al het werk van een maker dat niet tentoongesteld wordt? Kan het oeuvre van een maker compleet zijn zonder hierin ook alles mee te nemen dat niemand ooit gezien heeft, behalve de maker zelf? Waar zijn de experimenten, de schetsen die als propjes in de papierbak eindigen, en de werken die de tentoonstelling net niet gehaald hebben?

In deze groepstentoonstelling tonen acht deelnemende makers van de Brabantse TalentHub Jump! de achtergebleven werken uit de krochten van hun ateliers. Tijdens De Negatieve Selectie openen we onze deuren voor de lege ruimte die bestaat tussen projecten in. Deze beschouwende tentoonstelling daagt zowel onze makers als bezoekers uit om na te denken over de vergeten objecten die hier hun bestaansrecht krijgen als volwaardig kunstwerk.

Jump! is een talentontwikkelingstraject voor jonge beeldend kunstenaars en kunstprofessionals in Brabant. Zeven Brabantse kunstinstellingen zetten hun kennis en netwerk in en begeleiden de talenten. De zeven deelnemende instellingen aan Jump! zijn: Galerie Mieke van Schaijk, Galerie Nasty Alice, Make, Pennings Foundation, Galerie Luycks Tilburg, Museum Jan Cunen en KOP.

Curator: Elijah van Soldt 
Kunstenaars: Sanne Bax, Fatima Beker, Mike Dings, Zoë d’Hont, Ema Vanekovà, Nina van de Ven, Teun Welten, Hussel Zhu.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant en KunstLoc Brabant, en financieel ondersteund door Gemeente Den Bosch.