Afra Eisma

01 juni 2018 t/m 24 juni 2018
Afra Eisma

AFRA EISMA 

1 tot en met 24 juni 2018, spiegelzaal

Wat opvalt aan het werk van Afra Eisma zijn de verschillende materialen die ze gebruikt. van klassieke materialen zoals keramiek en textiel, tot fluorescerende acrylnagels en haar eigen verstandskiezen.

De angst om alleen te zijn is een grote drijfveer achter het werk van Afra Eisma. Ik haar studio creëert ze allerlei persoonlijkheden en karakters die haar vergezellen. Die personages ontstaan vooral intuïtief, of zelfs vanuit haar dromen. Zelf zegt ze hierover:

‘Het komt voort uit een zonovergoten houding.

De abstractie schuilt in de overvloed van het figuratieve. Door een stroom aan visuele referenties vormt zich een overweldigende mengelmoes. De schijnbaar kinderlijke interventies met mijn meest gebruikte materiaal, keramiek, hebben de neiging donker en onheilspellend over te komen wanneer ze gepresenteerd worden. Fictieve aanwezigheden, vreemde personages en persoonlijkheden. Variërend van humor tot tragedie, zowel speels als somber. Deze voortdurende veranderende resultaten stollen samen in een meervoudige fantasie.’

Afra Eisma is in 2017 afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. In 2015 heeft ze een residentie ‘Mirrors of Romania’ gedaan in Roemenië. Het werk van Afra Eisma is te zien in verschillende exposities waaronder Unfair in Amsterdam en Do Disturb in Palais du Tokyo in Parijs.

Terug naar archief