VLEK

Editie 2!
Jazz, Hedendaags
Tickets
Datum 11-05
Prijs € 12,50
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
VLEK

Vanaf dit seizoen presenteert Willem Twee Muziek twee maal per jaar een band van voornamelijk Brabantse musici die telkens een nieuw repertoire laten horen. Dit is editie twee van onze huisband: VLEK. 
Het bijzonder gedreven en dwarse collectief VLEK heeft zijn wortel in de geïmproviseerde muziek, jazz en alternatieve rockmuziek. Met gezamenlijk meer dan honderdvijftig jaar podiumervaring staat dit ensemble garant voor een muzikaal avontuur vol spontane vondsten. VLEK is ontstaan in 2009 tijdens een sessie op het Tilburgse muziekpodium Paradox. Vrijwel meteen daarna werd besloten dat dit een heuse band was. VLEK speelt sinds die tijd op vele podia en festivals.

Alle bandleden componeren muziek voor VLEK. Met hun nieuwe repertoire hebben ze wederom verrassende muziek uit de hoge hoed getoverd: stuwende dance-beats, vuige rock-riffs, pakkende melodieën, Afrikaanse grooves, en filmische vergezichten.

Een concert van VLEK is een achtbaan: van melodisch tot weerbarstig, van opzwepend tot verstild, van big band tot heavy metal, van weemoedig melancholisch tot ongegeneerd vrolijk. VLEK staat voor speelplezier, avontuur en improvisatie op het scherpst van de snede: verwacht het onverwachte.

'VLEK houdt het op anarcho-democratische muziek' (Jazznu)

Jeroen Doomernik: trompet
Hans Sparla: trombone
Edward Capel; alt- en sopraansax, altklarinet
Jacq Palinckx: elektrische gitaar
Bart van Dongen: keyboards, synthesizer
Thomas Jaspers: slagwerk

https://www.vlekmusic.nl/

Bestel tickets

Datum 11-05
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal