Lonneke van Straalen en de TheDutchBrewhouse

Seizoenen
Klassiek

Lonneke is een van de meest gedurfde en ondernemende violisten van dit moment.  

Tickets
Datum 13-10
Prijs € 29,50
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Lonneke van Straalen en de TheDutchBrewhouse

SEIZOENEN

Vivaldi schreef 300 jaar geleden een monsterhit. Met zijn Vier Jaargetijden zijn de seizoenen al eeuwenlang voelbaar in de concertzalen. Maar de wereld is aan flinke verandering onderhevig. De zomer kan inmiddels voelen als herfst met hevige overstromingen, en sneeuw en een Elfstedentocht zijn niet meer vanzelfsprekend in de winter. Hoe klinken de jaargetijden in de 21e eeuw? Violiste Lonneke van Straalen vroeg componisten Trevor Grahl (1984) en Componist des Vaderlands Anne Maartje Lemereis (1989) om de huidige klimaatomstandigheden op muziek te zetten. Trevor en Anne-Maartje laten zich inspireren door het gedachtegoed van klimaatwetenschapper Joyeeta Gupta, winnaar van de prestigieuze Spinozapremie, de Nederlandse versie van de Nobelprijs. Hoe kunnen we denken in mogelijkheden en niet verzanden in doemscenario’s?

Lonneke van Straalen - viool

TheDutchBrewhouse m.m.w. Gijs Idema – elektrisch gitaar

 

De Vier Jaargetijden – Antonio Vivaldi 

Nieuwe compositie (2024) – Trevor Grahl

Nieuwe compositie (2024) – Anne Maartje Lemereis 

Programma van 75 minuten zonder pauze

 

Lonneke van Straalen
Lonneke is een van de meest gedurfde en ondernemende violisten van dit moment.  

In 2017 richtte ze collectief Pynarello op om de beleving van klassieke muziek speelser, toegankelijker en avontuurlijker te maken. Hiervoor ontving zij de Prix Madeleine Margot, een prijs voor bewezen kunstenaarschap, waarin zij wordt geprezen voor het verbinden van mensen en het oprekken van muzikale grenzen. In 2023 won collectief Pynarello De Ovatie, voor de meest indrukwekkende live klassieke muziekuitvoering, uitgereikt door de VSCD. 

Met haar muzikale brouwerij TheDutchBrewhouse gaat ze onverwachte liaisons aan, met verschillende kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en muzikanten. 

Bestel tickets

Datum 13-10
Tijd 15:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal