LITE + Standards

Innovatieve en vooruitstrevende riffs en ritmes
Tickets
Datum 22-05
Prijs € 16,00
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal
LITE + Standards

LITE is opgericht in 2003. De vierkoppige band bestaat uit Nobuyuki Takeda (Gitaar/Zang), Kozo Kusumoto (Gitaar/Synthesizer), Jun Izawa (Bas), en Akinori Yamamoto (Drums). Met innovatieve en vooruitstrevende riffs en ritmes weten ze het publiek te boeien met hun unieke en emotioneel geladen geluid.

Als pioniers in de instrumentale rock en math rock genres, heeft LITE voortdurend nieuwe uitdagingen en experimenten omarmd, waardoor ze zowel nationaal als internationaal een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Hun invloed reikt ver buiten Japan, met releases onder het gerenommeerde Amerikaanse indielabel "Topshelf Records" en uitgebreide tours door Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ze hebben opgetreden op prestigieuze festivals, headliner van het Verenigd Koninkrijk's "ArcTanGent Festival" en de podia van "FUJI ROCK" en "SUMMER SONIC" sierend.

 

In 2021 componeerde en voerde LITE soundtracks uit voor de Netflix-animatiefilm "Bright: Samurai Soul" en de Japanse film "Damashie no Kiba." Tegelijkertijd startten ze het "Fraction" project, waarbij ze een digitale verzameling van bestaande tracks, outtakes, remixes en samenwerkingswerken uitbrachten.

2022 markeerde de creatie van het "Fake Creators" project in samenwerking met producer/DJ DÉ DÉ MOUSE, waarbij ze hun veelzijdigheid over diverse muzikale landschappen toonden.

2023 markeerde een cruciaal moment toen LITE, voor hun 20e jubileum, hun muzikale identiteit herdefinieerden met de release van verschillende singles die nieuwe genres verkenden, waardoor ze het podium zetten voor hun zevende album, "STRATA," uitgebracht op 31 januari 2024.

standards

Standards is een mathrockduo dat helemaal op zichzelf staat, onder leiding van enthousiaste gitarist Marcos Mena. Het duo heeft een vruchtbare combinatie van muzikale vaardigheden en pakkende gitaarmelodieën, die populair zijn geworden onder fans die de band prijzen om hun unieke dansbare stijl van complexe instrumentale rock. Al bijna vijf jaar lang boeien zij het publiek over de hele wereld met hun instrumentale composities, inclusief hun thuisstad Los Angeles. Nu de band dit nieuwe hoofdstuk is gestart, is er weinig twijfel dat ze de verwachtingen blijven uitdagen van wat een instrumentaal rockduo kan bereiken.

Bestel tickets

Datum 22-05
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Kleine Zaal