Kāna Trio

Dutch Classical Talent
Klassiek

Een muzikale zoektocht naar verbinding met de natuur

Bestel tickets
Datum 13-04
Prijs € 16,00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Kāna Trio

Dit percussietrio kaart op spectaculaire wijze een spectaculair dringend probleem aan: hoe moeten wij ons verhouden tot de natuur? Zijn we er eigenlijk nog onderdeel van? Het Kāna Trio waadt door de menselijke herrie en vervuiling voor een helder antwoord. ‘[Ze spelen] feilloos samen, krachtig maar nooit te hard,’ aldus de jury van Dutch Classical Talent.

Machtige subtiliteit
Het thema van klimaatverandering leent zich voor overrompelende percussie. Maar te midden van het spektakel overschreeuwen de percussionisten zichzelf niet. Het Kāna Trio was winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022, en ook die jury benadrukte hun subtiliteit: ‘De jury was onder de indruk van het bezwerende [...] samenspel. [Het kleurenpalet] reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld.’

Finalist Dutch Classical Talent
Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en saxofoonkwartet het Osimun Quartet zijn de andere kanshebbers. 

Bestel tickets

Datum 13-04
Tijd 15:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal