Jeroen van Veen

Reinbert de Leeuw
Klassiek

Pianist en componist Jeroen van Veen brengt een hommage aan de Franse componist Erik Satie die in 2025 honderd jaar geleden overleed. 

Bestel tickets
Datum 16-02
Prijs € 24,50
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Jeroen van Veen

Van Veen speelt bekende werken als de Gymnopédies, Gnossiennes en Sarabandes. De langzame muziek heeft een sterk meditatief karakter en over sommige werken gaat zelfs het verhaal dat die ook helend zouden werken bij ziekte!  

Satie gaf zijn pianostukken titels als Gedroogde Embryo’s of Prélude bij het plassen van een hond. Hij verfraaide de partituren van deze composities met allerlei geschreven opmerkingen, waarmee hij de uitvoerder aanmoedigde een verhaal te vertellen met zijn muziek. 

Reinbert de Leeuw zou je wel de meest originele vertolker van de muziek van Erik Satie kunnen noemen. Reinbert de Leeuw verwierf in de jaren zeventig van de vorige eeuw bekendheid door zijn interpretaties van de beroemde Gymnopédies, vooral door zijn extreem lage tempi. Dit zorgde voor een herwaardering van Satie: van een componist die leuke niemendalletjes schrijft, werd hij opeens een eigenzinnig modernist. 

Bestel tickets

Datum 16-02
Tijd 15:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal