Isodore String Quartet

Klassiek, CJP
Tickets
Datum 24-01
Prijs € 29,50
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Isodore String Quartet

Winnaars van een Avery Fisher Career Grant in 2023 en de 14e Banff International String Quartet Competition in 2022, het in New York City gevestigde Isidore Strijkkwartet werd in 2019 opgericht met een visie om het repertoire te herzien, herontdekken en nieuw leven in te blazen. Het kwartet is sterk beïnvloed door het Juilliard Strijkkwartet en het idee om ‘het gevestigde te benaderen alsof het splinternieuw is, en het nieuwe alsof het stevig gevestigd is.’

De leden van het kwartet zijn violisten Adrian Steele en Phoenix Avalon, altviolist Devin Moore en cellist Joshua McClendon. De vier begonnen als ensemble aan de Juilliard School en na een onderbreking tijdens de wereldwijde pandemie, kwamen ze in de zomer van 2021 weer samen op het Kneisel Hall Chamber Music Festival onder de begeleiding van Joel Krosnick. Naast de heer Krosnick heeft het ISQ gecoacht met Joseph Lin, Astrid Schween, Laurie Smukler, Joseph Kalichstein, Roger Tapping, Misha Amory, Timothy Eddy, Donald Weilerstein, Atar Arad, Robert McDonald, Christoph Richter, Miriam Fried en Paul Biss.

Hun triomf in Banff bracht uitgebreide tournees door Noord-Amerika en Europa, een tweejarige benoeming als Peak Fellowship Ensemble-in-Residence aan de Southern Methodist University in Dallas, beginnend in 2023-24, plus een residentie van twee weken aan het Banff Centre inclusief een professioneel geproduceerde opname, samen met uitgebreide voortdurende coaching, loopbaanbegeleiding en mentorschap.

Het Isidore Kwartet is verschenen op belangrijke series in Chicago, Pittsburgh, Seattle, Durham, Washington (JFK Center), San Antonio, Toronto, Montreal en Ottawa, en heeft samengewerkt met een aantal vooraanstaande artiesten, waaronder James Ehnes, Jeremy Denk, Shai Wosner en Jon Nakamatsu. Hun seizoen 23/24 zal optredens bevatten in Berkeley (Cal Performances), Boston (Celebrity Series), Washington DC (Phillips Collection), New York (92nd St. Y), Chicago, Baltimore, Ann Arbor, Denver, Houston, Indianapolis, Tucson, Phoenix, Santa Fe, La Jolla, Aspen, Vancouver, Calgary, Edmonton, en aan Dartmouth College en Spivey Hall in Georgia, onder vele anderen. Europese hoogtepunten zijn onder andere Edinburgh, Luzern, Brussel, Amsterdam, Hannover, Frankfurt en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Buiten de concertzaal heeft het kwartet samengewerkt met PROJECT: MUSIC HEALS US, dat aanmoediging, educatie en genezing biedt aan gemarginaliseerde gemeenschappen - waaronder ouderen, gehandicapten, revaliderende gedetineerden en dakloze populaties - die anders beperkte toegang hebben tot live muziek van hoge kwaliteit. Ze zijn ook het residentieensemble geweest voor de Contemporary Alexander School/Alexander Alliance International. In samenwerking met degenen die goed thuis zijn in de wereld van Alexandertechniek, evenals andere artiesten, verkent het ISQ het uitgestrekte landschap van lichaamsbewustzijn, mentale voorbereiding en uitvoeringspraktijk.

De naam Isidore erkent de muzikale verbinding van het ensemble met het Juilliard Quartet: een van de vroege leden van die groep was de legendarische violist Isidore Cohen.

Bestel tickets

Datum 24-01
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal