Im/perfect, Im/permanent - Groepstentoonstelling

in samenwerking met Grafisch Atelier Den Bosch
Beeldende kunst

de fouten en toevalligheden in grafische technieken

Gratis
Datum 20-04
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte
Im/perfect, Im/permanent - Groepstentoonstelling

20.04.2024 – 26.05.2024 
Opening op zaterdag 20 april 2024

Kunstenaars: Mara Liem, Romee van Oers, Mara Piccione, Nina van de Ven, Sophie Hoogmoet, Indre Svirplyte, Vincent de Boer en Bruin Parry.

In deze tentoonstelling presenteren Willem Twee Kunstruimte en Grafisch Atelier Den Bosch een selectie van kunstenaars die de schoonheid vinden in de toevalligheden en imperfecties die onlosmakelijk met het grafische proces zijn verbonden.  

De mogelijke aanwezigheid van toeval blijft in het maken van grafisch werk altijd in meer of mindere mate de handeling bepalen, en daarmee ook het resultaat. De kracht van een hand, de ondergrond van het papier en de stemming van de kunstenaar kunnen zorgen voor onverwachte effecten. Deze details en nuances, soms toevallig en soms opzettelijk, worden door de geselecteerde kunstenaars juist uitvergroot en verheven tot de essentie van hun beeldend werk. In deze tentoonstelling verstillen ze het tussenmoment van het trekken van een potloodlijn, de diepte van de etsnaald, het drukken van de inkt door een zeefraam: het moment tussen artistieke intentie en eindresultaat. 

De eigenschappen van grafiek of printed matter zorgen ervoor dat kunstenaars hun beeldende taal kunnen verfijnen en kunnen doorontwikkelen. Tegelijkertijd geven deze technieken genoeg ruimte voor experiment, waardoor er onvoorziene paden ontdekt kunnen worden. Grafisch Atelier Den Bosch en Willem Twee bundelen hun kracht om jaarlijks gezamenlijk een tentoonstelling te presenteren met bijzonder grafisch werk.  

De tentoonstelling is van zaterdag 20 april 2024 tot en met zondag 26 mei 2024 te zien in Willem Twee Kunstruimte. De publieke opening vindt plaats op zaterdag 20 april 2024 van 16.00 tot 18.00. 

Foto header: Vincent de Boer.
Foto rechts: Bruin Parry.

14635

Bestel tickets

Datum 20-04
Tijd 09:00
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte