Hawijch Elders & Sander Sittig

Bekroonde violiste
Klassiek
Tickets
Datum 17-05
Prijs € 16,00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Hawijch Elders & Sander Sittig

Hawijch Elders is een Nederlandse veelbelovende violiste.Sinds september 2022 is ze Artist in Residence aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, waar ze studeert bij Augustin Dumay.

Hawijch Elders won de 1e prijs van het 8e Henri Marteau Internationaal Vioolconcours in mei 2023. Ook won ze drie speciale prijzen voor de beste uitvoering van werken van Bach, Reger en Marteau. In oktober 2023 werd haar de 4e prijs toegekend tijdens het prestigieuze Premio Paganini Concours in Genua, Italië. 

In 2021 heeft ze de 1e Prijs op het Leonid Kogan Internationaal Concours voor Jonge Violisten ontvangen. Daarnaast heeft ze de 2e Prijs en speciale prijzen gewonnen van het Odessa Internationaal Vioolconcours 2021. Ze is laureaat van Dutch Classical Talent 2021/2022. Daarvoor ontving ze prijzen tijdens het 37e ‘Premio Rodolfo Lipizer’ Internationaal Vioolconcours 2018, het Nederlandse Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’ 2018. In december 2019 is aan haar de Kersjes Vioolbeurs 2019 van Het Kersjes Fonds in het Koninklijk Concertgebouw uitgereikt.

Hawijch studeert sinds 2016 bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar Bachelor en Master of Music afrondde met de hoogste lof. Daarvoor studeerde ze bij Benzion Shamir. Hawijch nam deel aan masterclasses van onder andere Ivry Gitlis, Shlomo Mintz, Pierre Amoyal en Emmy Verhey.

Zij soleerde in de vioolconcerten van Beethoven, Sibelius, Britten, Dvořák, Tsjaikovski met, onder andere, Real Filharmonía de Galicia, Orquestra Clássica da Madeira, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het Residentie Orkest, Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio, Odessa Philharmonic Orchestra en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze maakte haar debuut in Bozar, Brussel, in maart 2023, met een uitvoering van Mozarts vierde vioolconcert met het Wiener KammerOrchester onder leiding van Augustin Dumay.

Hawijch speelt op een viool, gebouwd door Gennaro Gagliano (Napels, ca. 1755) en met een strijkstok, gebouwd door Jean Pierre Marie Persoit (Parijs, 19e eeuw), beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). De viool behoort tot de ‘collectie Willem G. Vogelaar’ en de strijkstok tot de ‘collectie Tettelaar’.

Bestel tickets

Datum 17-05
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal