Dutch Classical Talent: Osimun Quartet

Tussen hemel en aarde
Klassiek
Tickets
Datum 12-01
Prijs € 16,00
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Dutch Classical Talent: Osimun Quartet

Het Osimun Quartet kiest zijn repertoire voor een belangrijk deel op emotionele en filosofische gronden. Op het podium smeedt het saxofoonkwartet, in 2023 finalist van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een haast spirituele band met het publiek. In dit electische, unieke programma staat het cyclische en hemelse centraal.

Indrukwekkend
De vier musici zoeken de verbinding met muziek op een diepzinnig niveau. Een aspect dat de jury van Dutch Classical Talent duidelijk kon bekoren: ‘Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek.’ Deze open, ontvankelijke houding komt terug in de eigenzinnige repertoirekeuze én in Osimuns werkwijze. Het kwartet maakt zijn eigen arrangementen.

Finalist Dutch Classical Talent
Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en percussiegroep het Kāna Trio zijn de andere kanshebbers.

Bestel tickets

Datum 12-01
Tijd 15:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal