Daan

met Isolde Lasoen & Jean-François Assy
Pop, Rock, Singer-songwriter
Tickets
Facebook event
Datum 10-05
Prijs € 25,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Daan

Daan is de Belgische topband rond zanger/gitarist/componist Daan Stuyven. Razend populair, met grote hits als Icon, Housewife, Victory en Swedish Designer Drugs en daarnaast meerdere gouden albums. Daan Stuyven won meerdere MIA’s en deed afgelopen jaar mee aan het VTM-programma Liefde voor Muziek. 

Voor het optreden bij WiIlem Twee neemt Daan de tijd voor een heel andere aanpak van z’n repertoire. Niet de dansbare bombast van z’n festivaloptredens, maar een intiem en akoestisch concert, waar hij een onverwachte keuze brengt van z’n eigen favoriete songs van de laatste 20 jaar, in uitgeklede en opnieuw gearrangeerde versies, en vooral ook met nadruk op de teksten.

Een en ander ook terug te vinden op de in 1999 verschenen cd ‘Simple’, die intussen ruimschoots de platinum-status behaalde met een verkoop van ruim 25.000 stuks.

Daan speelt aan de vleugelpiano of op gitaar, en laat zich begeleiden door vaste waarde Isolde Lasoen op vibrafoon en percussie en zomeer, en door de geniale Jean-François Assy, klassiek cellist-contrabassist, die de laatste jaren o.a. als vaste begeleider van Yann Tiersen en wijlen Alain Bashung indruk wist te maken.

Een persoonlijke blik in de wereld van deze intrigerende zanger als het ware. Verwacht een zeer bijzonder concert!

“‘Simple’, met zestien eerder uitgebrachte nummers en twee nieuwe songs, is veel meer dan een ”best of”. Daan covert zijn eigen klassiekers met verve. Hij kleedt ze uit en drapeert er vervolgens prachtige, sobere arrangementen over, met als kers op de taart de vocale hoogstandjes van drumster Isolde Lasoen. Daan zelf zingt even intens als Johnny Cash, croont als de beste en klinkt in het Frans beter dan Michel Sardou.”

Musici:
Daan Stuyven: zang, piano, gitaar
Isolde Lasoen: vibrafoon, drums, percussie, etc.
Jean-François Assy: cello, contrabas

12097

Bestel tickets

Datum 10-05
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal