Verhuurhuur bij ons een ruimte

Willem Twee poppodium

Ga naar de agenda voor Willem Twee poppodium

Een oude sigarenfabriek groeide uit tot poptempel en evolueert nu naar het kloppend hart voor popmuziek. In 2014 wordt WILLEM TWEE poppodium, voorheen W2 Poppodium, driftig verbouwd. Zo is er een nieuwe entree gecreëerd en worden er drie nieuwe oefenruimtes gerealiseerd voor startende regionale bands.

Het poppodium werd in 1987 geopend door niemand minder dan John Hiatt en startte eind jaren ’80 met een programma met de nadruk op de toen florerende hardcore/punkrockscene. Bekende namen zoals The Offspring en NOFX gaven acte de présence. De oude, industriële sfeer van de grote zaal paste perfect bij de ongepolijste programmering van het poppodium. Maar de tijden veranderen en het poppodium veranderde mee. De programmering heeft zich intussen zowel verbreed als verdiept. Er is ruimte ontstaan voor lichtere muziek, voor singer-songwriters, voor wereldmuziek, jazz en blues, maar ook voor hiphop, folk, metal, rock en (indie)pop. Ook het experiment wordt niet geschuwd. Met festivals zoals fabrIQ en FAQ heeft Willem Twee poppodium laten zien ook in de obscuurdere, prikkelende en experimentele segmenten thuis te zijn. Dergelijke festivals zijn in Nederland niet onopgemerkt gebleven.


Willem Twee kunstruimte en Willem Twee poppodium zijn beide op hetzelfde adres gevestigd: Boschdijkstraat 100. Er zijn drie parkeerplaatsen in de directe omgeving en een openbare fietsenstalling. 

Route

Openbaar vervoer
Vanaf het NS-station ‘s-Hertogenbosch loop je in ongeveer 10 minuten via de Boschveldweg naar Willem Twee kunstruimte en Willem Twee poppodium. De stad ‘s-Hertogenbosch is aangesloten op het NS-nachtnet. Check hier de actuele vertrek en aankomsttijden van trein en bus: ns.nl

Parkeren
In de directe omgeving zijn drie parkeerplaatsen in beheer van de Verkadefabriek; P1, P2 en P3. Let wel: meestal is er voldoende ruimte, maar bij heel grote drukte kunnen deze drie parkeerterreinen vol raken. Parkeren in de buurt is heel beperkt mogelijk en er wordt streng gecontroleerd. Houd daar rekening mee.

P1 & P2Kosten: € 1,50 per uur. Betalen: Chipknip (bij de slagboom) of contant (bij de betaalautomaat in de hal van de Verkadefabriek). Let op! Na sluitingstijd van de Verkadefabriek worden P1 en P2 afgesloten.
P3Kosten: € 1,50 per uur. Betalen: Pin (bij de betaalautomaat op het terrein) of contant (bij de betaalautomaat in de hal van de Verkadefabriek). 24 uur per dag open.

Rolstoelvriendelijke ruimtes
Alle locaties die behoren tot Willem Twee muziek en beeldende kunst zijn uitstekend toegankelijk voor rolstoelen en beschikken over toiletruimten voor minder validen.
De kunstruimte op de eerste etage is met een lift te bereiken.
Het poppodium beschikt bij de entree over een ramp voor rolstoelgebruikers. In de zaal kunnen rolstoelen aan de zijkanten staan. Daar zijn de zichtlijnen voor invaliden het beste. Geef wel even van te voren aan dat u langskomt, zo kunnen wij ervoor zorgen dat we goed zijn voorbereid en uw verblijf zo aangenaam mogelijk kunnen maken.