Verhuurhuur bij ons een ruimte

Willem Twee kunstruimte

Beeldende kunst in Willem Twee: toegankelijke kwaliteit       

Willem Twee kunstruimte is een platform en presentatieplek voor talentvolle kunstenaars. We bieden kunstenaars een dynamische plek waar hun werk wordt gepresenteerd aan een zo groot mogelijk publiek.

De curator en assistent curator werken regelmatig samen met gastcuratoren en tentoonstellingsmakers. We stimuleren samenwerkingsverbanden met een multidisciplinair karakter en er is extra aandacht voor jonge en vernieuwende kunst. Om gerenommeerde kunstenaars aan Willem Twee te verbinden is een professionele ruimte en vakkundige ondersteuning nodig van technici en backoffice personeel.

Onze profilering ziet er als volgt uit:

– het ondersteunen en begeleiden van talentvolle makers
– het verbinden van aankomend talent met gearriveerde makers
– het presenteren van jonge en/of vernieuwende kunst
– het werken naar een multidisciplinair karakter;
– het stimuleren van het publieksbereik;
– zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar.

Deze profilering geven we inhoud langs de volgende programmalijnen:

Jonge makers & ervaren meesters. Een doorlopend programma, waarbij jonge kunstenaars op de schouders van gerenommeerde kunstenaars staan en meeliften op hun naamsbekendheid in spraakmakende groepsexposities.

Brabantse kunstenaars. Een jaarlijks programma Homerun speciaal voor Brabantse kunstenaars die via een open call reageren en door een vakjury geselecteerd worden voor deelname aan een groepsexpositie. De opmaat van de groepsexpositie is een sleutelwerk uit de Nederlandse kunstcollectie waardoor de kunstenaars zich laten inspireren. Het spits werd in 2018 afgebeten door kunstenaar Marc Mulders. In 2019 is het sleutelwerk een werk van Charlotte Schleiffert uit de Rabobank Kunstcollectie.

Solo-expositie voor een talentvolle jonge kunstenaar. Met het programma Seasoning wordt de toon gezet voor het nieuwe culturele seizoen. Een eerste smaakbepalende, belangrijke solo-expositie waarbij een kunstenaar, in combinatie met een ondersteuning van het Mondriaanfonds en onder begeleiding van een curator, soleert in Willem Twee.

Gerenommeerde kunstenaars. Willem Twee kunstruimte biedt op regelmatige ruimte aan gerenommeerde kunstenaars met oeuvre werk.

Begeleiding van kunstenaars. De kunstruimte geeft samen met de AKV| St. Joost, de Gemeente ’s-Hertogenbosch en verschillende kunstenaars vorm aan het JAP programma (Jheronimus Atelier Prijs Den Bosch) en het programma Glashelder waarbij ervaren kunstenaars uit Willem Twee exposeren en worden gestimuleerd samen te werken met jonge makers.

Willem Twee kunstruimte werkt samen met:
Design Museum, het Noordbrabants museum, De Pont Museum, November Music, Mondriaan stichting, AKV|St. Joost, FAQ Festival, Festival Cement, Rauwkost, diverse kunstacademies, SMAK Gent, M HK Antwerpen, Rabobank Kunstcollectie, ekwc, JBZ, Kunstloc, Grafisch Atelier Den Bosch.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.