Verhuurhuur bij ons een ruimte

Kunstruimte Boschdijkstr.

Willem Twee kunstruimte is een platform en presentatie plek voor talentvolle makers en gearriveerde (inter)nationaal bekende kunstenaars. We bieden kunstenaars een dynamische plek waar hun werk wordt gepresenteerd aan een zo groot mogelijk publiek.

Willem Twee kunstruimte werkt samen met musea en brengt relevante, bijzondere tentoonstellingen in huis, en incidenteel daarbuiten, onder de aandacht op een toegankelijke manier. De curator werkt regelmatig samen met gastcuratoren en tentoonstellingsmakers. We stimuleren samenwerkingsverbanden met een multidisciplinair karakter en er is extra aandacht voor ‘jonge’ en vernieuwende kunst.

Profielschets

Willem Twee kunstruimte biedt onderdak aan professionele kunstenaars, muzikanten, architecten, vormgevers, ontwerpers, filmers en werkplaatsen die bijdragen aan de doelstelling van de organisatie: verbinden, ontmoeten, en vernieuwen in kunst.

Onze profilering ziet er als volgt uit:
– het presenteren van jonge en/of vernieuwende kunst
– het ondersteunen en begeleiden van talentvolle makers
– het verbinden van aankomend talent met gearriveerde makers
– het werken naar een multidisciplinair karakter;
– het stimuleren van het publieksbereik;
– zowel lokaal effectief als bovenlokaal en nationaal zichtbaar.

Curatoren

De vaste curator is verantwoordelijk voor het totale kunstaanbod in Willem Twee muziek en beeldende kunst. Zij werkt regelmatig samen met gastcuratoren in de kunstruimte op de 1e verdieping.

In de presentaties in de kunstruimte ligt de focus op het verbinden van ‘jonge’, startende en nog onbekende kunstenaars met gearriveerde kunstenaars van naam & faam.

De programmering van de spiegelzaal geschiedt samen met een vast team van jonge kunstenaars/curatoren. De kunstenaars/curatoren van de spiegelzaal scouten en werven uit hun eigen (jonge) netwerk.  Deze tentoonstellingen kenmerken zich door een experimenteel en dynamische karakter.

De etaloge & ikwillem zijn gereserveerd voor huisgenoten die in Willem Twee werken.

willemwalloffame is gereserveerd voor fotografie van optredens in het poppodium of concertzaal.

Experiment en kwaliteit
In de kunstruimte worden jaarlijks ongeveer 9 tentoonstellingen geprogrammeerd, in de spiegelzaal ± 11 tentoonstellingen. Alle presentaties en tentoonstellingen zijn gericht op kunst van een hoogwaardige artistieke kwaliteit. De tentoonstellingsplekken zijn bedoeld om ruimte te bieden aan talentvolle makers en gearriveerde (inter)nationaal bekende kunstenaars. Willem Twee kunstruimte is een plek voor innovatie en experiment.

Onderdeel van de vaste programmering zijn presentaties van onder andere: kunstacademie AKV|St. Joost, Kunstnacht Den Bosch, November Music, FAQ Festival, Festival Cement, Rauwkostfestival.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.