Fang Mij & Shirley Welten winnen de Bianca Tangandeprijs

wo 16 nov 2022
Een bijzondere duotentoonstelling: THUISBASIS
Fang Mij & Shirley Welten winnen de Bianca Tangandeprijs

THUISBASIS

3 december 2022 t/m 15 januari 2023

In het kader van de eenmalige Bianca Tangandeprijs organiseert Willem Twee Kunstruimte de tentoonstelling Thuisbasis. Een ode aan de in 2019 overleden kunstenaar Bianca Tangande, maar ook aan de Bossche kunstenaarsgemeenschap. In deze duotentoonstelling is werk te zien van de Fang Mij en Shirley Welten. Zij werden door het curatorenteam van Willem Twee muziek en beeldende kunst als winnaars geselecteerd. 

Bianca Tangande speelde een belangrijke rol in het culturele leven van ’s-Hertogenbosch en wist mensen te verbinden en enthousiasmeren voor de kunsten. Samen met haar familie reikt Willem Twee Kunstruimte in 2022 de Bianca Tangandeprijs uit aan twee kunstenaars die een belangrijke plek innemen in het kunstklimaat van de stad. 

De tentoonstelling wordt financieel ondersteund door het Hermes Cultuurfonds, het Noordbrabants Genootschap en particuliere begunstigers. Met dank aan de familie van Bianca Tangande. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 3 december om 16:00 uur. In aanwezigheid van de kunstenaars en de familie van Bianca Tangande. 

THUISBASIS