Verhuurhuur bij ons een ruimte

Toont: kunst in de concertzaal

WILLEM TWEE concertzaal toont kunst van jonge getalenteerde makers.

Onder de noemer TOONT krijgen twee vers afgestudeerde kunstenaars een half jaar lang de kans hun werk te presenteren op de wanden in de foyer van de WILLEM TWEE concertzaal. De selectie van twee kandidaten wordt gemaakt door de curator van de kunstruimte: Ivonne van der Velden, en de coördinator kunst van de concertzaal: Neeltje Sprengers. Het eerste halfjaar is het werk van Osip Schoenmakers

Osip Schoenmakers over de expositie: ‘Het werk in de foyer van Willem Twee concertzaal  is een verzameling van werk dat ik heb gemaakt in verschillende periodes. Ik koos voor deze werken omdat ik een duidelijk verband zag in de beeldtaal.

Het werk is veelal ontstaan uit filmstills. Ik heb vaak met stills gewerkt omdat ik merkte dat dit een manier voor mij was om een nieuwe betekenis te zoeken in het beeld. Wanneer ik bezig ben met het selecteren van dat beeld, ben ik ook totaal niet bezig met de context van de bron waar ik het vandaan haal. Ik ben dan alleen bezig met wat ik zoek of zie in dat beeld. Wat ik zoek is vaak een beeld dat werkt  als een metafoor. Een beeld waar ik nieuwe vormen van betekenis in zie die ik met woorden niet zou kunnen vinden.’

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.