Verhuurhuur bij ons een ruimte

Nieuws

 

Yasuyoshi Chiba, Agence France Presse

‘s-Hertogenbosch, 19 juni 2020

Vierde editie van World Press Photo in Den Bosch

De derde succesvolle editie van World Press Photo in Den Bosch krijgt een vervolg. Willem Twee muziek en beeldende kunst toont opnieuw de wereldvermaarde tentoonstelling in ’s-Hertogenbosch. Van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober 2020 is de fototentoonstelling open voor publiek.

Persfoto van het jaar

De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt.

Dit jaar heeft de jury gekozen voor de foto van Yasuyoshi Chiba, getiteld ‘Straight Voice’

De foto toont een demonstrant die een protestgedicht voordraagt terwijl hij wordt verlicht door de mobiele telefoons van andere demonstranten. De regering van het land besloot de stroom af te sluiten om het de demonstranten te bemoeilijken om bij elkaar te komen. De protesten in het land, waarbij honderden demonstranten om het leven kwamen, begonnen in december 2018 en duurden tot juni 2019 met het ondertekenen van een overeenkomst tussen het leger en de pro-democratiebeweging over gedeelde macht.

Tentoonstelling 2020 in Den Bosch

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. De winnende foto’s zijn samengevoegd tot een reizende tentoonstelling die jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen wordt gezien. De 62e editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in ’s-Hertogenbosch, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop voor de tentoonstelling van World Press Photo in Den Bosch start op dinsdag 23 juni 2020 en zijn te koop via het event op onze website.
Foto’s en aanvullende informatie staan op www.worldpressphotodenbosch.nl en www.willem-twee.nl


Update: 1 juni 2020

Beste lezer,

Vanaf 1 juni zijn de maatregelen rondom de corona-crisis gelukkig wat versoepeld. We zijn blij dat ook Willem Twee muziek en beeldende kunst weer open mag, al is het dan onder de strikte voorwaarden van de overheid en het RIVM. We hebben onze locaties zo ingericht dat je 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden en ons veilig kunt bezoeken.

Het goede nieuws is dat we hebben besloten tot een programma dat de hele zomer doorloopt: iedere week is er iets te doen bij Willem Twee. En het slechte nieuws is dat het aantal bezoekers natuurlijk zeer beperkt is, maar dat neemt niet weg dat we er het beste van gaan maken!

Concerten

Beurtelings donderdag en vrijdag is er een muziekprogramma: de ene week op donderdag in de toonzaal, de week erna op vrijdag in het poppodium. Er zijn op zo’n avond twee concerten: het eerste concert om 18.30 u, het tweede om 21.30 u. Houd de website in de gaten voor het programma! De opbrengst van de recettes gaat naar de musici.

Exposities

Vanaf 2 juni is de kunstruimte weer open voor exposities. Let op: ook hier een kaartje reserveren! De kosten bedragen 5 euro. Ook hier komt de opbrengst geheel ten goede aan de kunstenaars.

Vergaderen

Vanaf 2 juni kunt u weer terecht in een van onze vergaderkamers. Natuurlijk met veel minder mensen maar de prijzen zijn naar beneden bijgesteld. Omdat we de zalen bij de vergaderingen gaan betrekken kun je bij ons terecht met groepen tot 30 personen.

Flexwerken

Ook de flexwerkplekken gaan vanaf 2 juni weer open, maar zijn aan dezelfde regels gebonden. Het toegestane aantal flexwerkers is beperkt. Daarom vragen we je om vooraf een werkplek te reserveren (dagdelen zijn van 9:00 – 13:00 en van 13:00 – 17:00 uur). Wij vragen daarvoor een vergoeding van € 5,- per persoon per dagdeel en voor een aansluitend dagdeel € 2,50  inclusief koffie en thee. Reserveringen kun je doen via het reserveringsnummer 06 – 27 24 15 62.

Aantal bezoekers en reserveringen

Voorlopig kunnen onze events door slechts 24 gasten (toonzaal) respectievelijk 30 gasten (poppodium) tegelijk worden bezocht. Daarom is het van belang om vooraf online een ticket te kopen via willem-twee.nl. Let op: vanwege de zeer beperkte ruimte worden de tickets per tafeltje van twee personen verkocht.

Lunchen

Ook Lunchcafé Hangop opent per 2 juni weer haar deuren. Je kunt bij de Hangop terecht voor een heerlijke lunch, snack, borrel of een lekkere koffie of thee. De Hangop is geopend van 9.00 uur tot 17.30 uur. Lunch kun je gebruiken tussen 11.00 u en 14.00 u. Ook in de Hangop moeten we het maximum aantal gasten bewaken. Reserveren vooraf is daarom verplicht. Ook hier doe je dit via reserveringsnummer 06 – 27 24 15 62.

Gaan we je snel weer zien? We hopen het!


Update: 15-3-2020

Beste bezoekers van Willem Twee,

Tot en met 6 april gaat Willem Twee tijdelijk dicht. Geen concerten, exposities, congressen of vergaderingen: ’t wordt even wennen. Online zijn wij bereikbaar via e-mail en social media en ondertussen werken we hard aan het komende seizoen. Laten we hopen dat deze situatie weer snel voorbij is en we u weer mogen ontvangen.

Henri Broeren


Informatie over je bezoek aan Willem Twee en het COVID-19 (Corona)virus

Bezoek je binnenkort een concert of evenement van Willem Twee muziek en beeldende kunst en heb je vragen rondom het COVID-19 (corona) virus? Dan geven wij je wat extra informatie:

Willem Twee volgt de richtlijnen van het RIVM/GGD. Dit houdt in dat wij op dit moment alert zijn, maar nog geen actie ondernemen, er is vooralsnog geen reden voor zorgen.

Het advies wat we vanuit de landelijke berichtgeving volgen:

  • Was regelmatig je handen
  • Nies en hoest in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

We houden de landelijke berichtgeving in de gaten maar vooralsnog gaan alle evenementen bij Willem Twee muziek en beeldende kunst gewoon door. Deze richtlijn vind je hier

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.