Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
vr 02 apr

ZUCO 103

open:00:00
start:20:30
einde:23:00
genre:Brazilectro

Vanwege de Coronamaatregelen is deze show verplaatst van 8 januari naar 2 april 2021. Ticket kopers houden we via de mail op de hoogte.


Dé grondleggers van de Brazilectro Zuco 103 komen naar Den Bosch! De groep bestaat uit de in Rio geboren zangeres Lilian Vieira, Duitse toetsenexperimentalist Stefan Schmid en Nederlandse drummer/producer Stefan Kruger. De band heeft alles gezien en gespeeld op Lowlands, North Sea Jazz, Bumbershoot in Seattle, RockWerchter.

Zuco 103 is momenteel 1 van de beste live bands in de Nederlandse scene. Het is eigenlijk een bijna “magische” formule, die resulteerde in de samenwerking tussen drummer Stefan Kruger, toetsenist Stefan Schmid en de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira, ontstaan toen ze een aantal nummers maakten voor de Nederlandse formatie SfeQ. Geïnspireerd door het geluid dat hieruit voortkwam, besloten zij Zuco 103 te formeren.
De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira kwam in 1989 naar Nederland. Ze studeerde zang aan het conservatorium in Rotterdam. Terwijl ze in Nederland was, ontwikkelde ze haar interesse in de Braziliaanse cultuur en tradities intensiever en trad ze voornamelijk op met muzikanten die ook opgegroeid waren met de Braziliaanse muziek. Maar waar eindigt de traditie en begint de eigen interpretatie van de artiest ?

Lilian Vieira begon andere mogelijkheden van muziekstijlen te ontdekken; ‘Ik wilde niet in één muziektraditie blijven steken. Sterker nog, Zuco 103 is een bijna Europees product. Natuurlijk zorgt mijn achtergrond voor inspiratie, maar dat is over het algemeen meer op het ritmische niveau.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.