Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 17 apr t/m zo 18 mrt 2018

Zerkalo Quartet & Guy Danel deel 1

Concertzaal

open:10:45
start:11:00
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Het Zerkalo Quartet werd opgericht in 2014 in Brussel. Sinds het begin stonden ze onder de hechte leiding van Guy Danel (Quatuor Danel) en Vaclav Remes (Pražák Quartet). Op dit moment studeren ze in Hannover samen met Oliver Wille (Kuss Quartett). Het kwartet werkte met bekende componisten zoals Wim Henderickx, Toshio Hosokawa, Salvatore Sciarrino, Jörg Widmann. Een van de doelstellingen van het Zerkalo Quartet is het verkennen van de grenzen en de interacties tussen muziek en andere artistieke velden. Zerkalo werkt samen met scholen in  tal van pedagogische projecten, zoals “Un quatuor dans ma classe” (“Een kwartet in mijn klas”) in de Belgische gemeenschap Sint-Jans-Molenbeek. Op dit moment werken ze samen met Jeunesses Musicales in België en zijn ze in residentie op de lagere school in Ligugé (Frankrijk).

In dit eerste deel van het concert staat op het programma:

  • Schubert: Quartettsatz
  • Hosokawa: Kalligraphie
  • Schubert: Rosamunde

Let u op: er is een voordeelticket beschikbaar voor als u het hele weekend van prachtige werken voor strijkers wilt genieten: Ragazze Quartet op zaterdag 17 maart en tweemaal het Zerkalo Quartet met Guy Danel op zondag 18 maart voor slechts € 35,- 

In oktober 2013 behaalde het Zerkalo Quartet de 2de prijs op de Europese muziekwedstrijd “Città di Moncalieri” in Turijn (Italie). In 2014 werd het laureaat van de Supernovawedstrijd in België. In 2015 behaalden ze de prijs “Eervolle Vermelding” op het Leos Janacek Chamber Music Competition te Brno en werden ze beloond met de Vocatiobeurs. Met cellist Guy Danel brengen ze het prachtige Strijkkwintet van Schubert. Van Toshio Hosokawa (Hiroshima 1955) klinken Kalligraphie en Blossoming.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.