Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
do 11 apr 2019

Zephaniah OHora + Elijah Ocean + Maurice van Hoek

open:20:00
start:20:30
genre:Country, Americana, Folk
locatie: poppodium
zaal: Kleine Zaal

Het is tijd voor een heerlijk avondje Americana & Country tijdens deze ‘Triple Twang Night’ bij Willem Twee poppodium.

Zephaniah OHora

Deze New Yorker neemt je helemaal terug naar die klassieke countrysound van de tweede helft van de zestiger jaren, de tijd dat de Bakersfield sound en de Britse popinvasie hun weerklank in de countrymuziek begonnen te vinden.

Ohora is een grote fan van Merle Haggard, maar ook Dale Watson en Gram Parsons hebben hem gevormd. Eigenlijk wilde Ohora met Jim Campilongo gewoon een bandje oprichten om truckerssongs te spelen, maar laatstgenoemde stelde hem voor een album op te nemen, maar dan met originele nummers. En dat is dit onweerstaanbare This Highway geworden. Zwierige country met lekker dreinerige pedal steel, heerlijk gezongen. Er staat een cover op de plaat, het samen met Dori Freeman gezongen Something Stupid dat ooit een hit was voor Frank en Nancy Sinatra. Je kunt natuurlijk zeggen dat dit gewoon maar retromuziek is. Als Sam Outlaw je ding is, moet je op 11 april bij Willem Twee poppodium zijn!

Elijah Ocean

Van de oostkust trok Elijah Ocean naar de westkust. Aan de Stille Oceaan bevindt hij zich bij de bron van zijn soort muziek. Time Passes Slow en Days Are Long daar in Laurel Canyon. Dat heeft zijn weerslag op Elijah Ocean (New Wheel), het vierde album van de Amerikaan. Zo gedreven als zijn derde album Bring It All In komt dit titelloze werkstuk niet over. Onder de Malibu Moon is het goed toeven. En als je er al eens een Heavy Head hebt, dan is dat te wijten aan het goede leven. Dat nummer klinkt erg als iets van Jack Tempchin, net als de avonturen onderweg van HighwayDesert Rain zorgt nauwelijks voor verkoeling tussen al deze laidback countryrock. In het bleke avondlicht vervagen de kleuren. De zon gaat onder en Ocean laaft zich aan de laatste stralen. Voor liefhebbers van ouderwetse countryrock valt er genoeg te genieten, ondanks de wat bleke songteksten met teveel bekende beelden. De urgentie van de voorganger, toen Ocean op het punt stond om naar de andere kant van Amerika te trekken, mist hij een beetje nu hij op zijn bestemming is aangekomen.

Maurice van Hoek

We spreken 2015. Maurice van Hoek (25 januari 1992) is een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Tijdens zijn zwerftocht laat hij alles los. Hij verkent het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt en voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot het genre. De zeggingskracht die er van de muziek uit gaat raakt Van Hoek in het hart. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”

Van Hoek keert opgelucht terug naar Nederland, met een visie en om te doen wat hij het liefst doet: songs schrijven. Persoonlijke liedjes over zijn belevenissen ver weg overzee, en zijn emoties dichtbij van binnen. Hij heeft zijn draai gevonden, pakt zijn studie weer op, werkt tegelijkertijd aan zijn composities, vormt een band om zich heen en completeert met ‘Live Forevermore’ zijn eerste album, dat in mei 2016 verschijnt. Van Hoek studeert datzelfde jaar cum laude af en ook het album kan rekenen op uitstekende cijfers van het vaderlandse muziekjournaille.

Van Hoek wil zich vervolgens ook meer live laten zien en horen. Hij pakt alle speelgelegenheden aan en in korte tijd groeit hij met zijn band tot een hechte eenheid. Hij schrijft veel nieuwe songs en bezoekt andermaal de studio om het verse werk vast te leggen met zijn band. Dat resulteert in september 2018 in het tweede album ‘Traveling Man’. Indachtig de titel verhaalt Van Hoek hierop wederom over alles wat er op zijn pad komt, maar de kwaliteit van de release illustreert eveneens een glasheldere koers: een rechte lijn richting de top. Met louter lovende recensies, een release tour, een reeks instores en media-optredens bij onder meer Muziekcafé (NPO Radio 2) en VI (Veronica’s voetbalprogramma, op uitnodiging van Danny Vera) is de traveling man volop on the road om zijn doel te bereiken.

“Traveling Man verdient het om wijd en zijd gehoord te worden” Altcountry.nl

 

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.