Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 26 mei t/m za 18 mei 2019

Yuri Rhodenborgh Trio

open:19:30
start:20:30
locatie: concertzaal
zaal: foyer
klinkt als: Moderne jazz en klassieke muziek

Yuri Rhodenborgh ‘Redbourg Trio’

Rotterdamse gitarist Yuri Rhodenborgh (bekend van Ara Sextet ft Bojan Z en het NJJO) en zijn band Redbourg Trio zijn op zoek naar de grenzen van de moderne jazz en klassieke muziek. Ze halen inspiratie uit de natuur. In 2018 kwam hun debut EP “Traelanipan” uit welke ze samen hadden opgenomen met de Amerikaanse saxofonist Dillon Baiocchi. Deze EP is vernoemd naar een enorme zeeklif in de Faroër Eilanden en de inspiratie voor het gelijknamige titelnummer op de EP. Muziek vol onverwachte wendingen. Rijk in klassieke harmonie, zwevende melodieën en scheurende gitaarlijnen.

Stef Joosten – elektrische bas
Jens Meijer – drums
Yuri Rhodenborgh – gitaar

In oktober 2019 wil Yuri samen met een uitgebreide versie van de band (Redbourg Group, sextet) een album opnemen gebaseerd op zijn ervaringen als highliner. Hiervoor hebben ze een crowdfunding opgezet op voordekunst; https://www.voordekunst.nl/projecten/8866 

Er zijn verschillende tegenprestaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het album te pre-orderen via de website of een solo huiskamerconcert te krijgen van Yuri zelf. Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens het concert op 17 mei een donatie te doen!

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.