Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 18 sep t/m zo 18 okt 2020

World Press Photo Den Bosch 2020

open:11:00
start:11:00
einde:17:00
(Beeld: Yasuyoshi Chiba, Agence France Presse)
Let op! U heeft één uur om de tentoonstelling te bezoeken. Kom dus bij aanvang van uw tijdslot. Kaartverkoop aan de deur alleen tussen 11:00 en 17:00 uur. Helaas is ons eetcafé gesloten vanwege de nieuwe maatregelen.

update: 17-10
World Press Photo Den Bosch is het hele weekend uitverkocht!


Vierde editie van World Press Photo in Den Bosch

De derde succesvolle editie van World Press Photo in Den Bosch krijgt een vervolg. Willem Twee muziek en beeldende kunst toont opnieuw de wereldvermaarde tentoonstelling in ’s-Hertogenbosch. Van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober 2020 is de fototentoonstelling open voor publiek.  

Persfoto van het jaar

De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt.

Dit jaar heeft de jury gekozen voor de foto van Yasuyoshi Chiba, getiteld ‘Straight Voice’

De foto toont een demonstrant die een protestgedicht voordraagt terwijl hij wordt verlicht door de mobiele telefoons van andere demonstranten. De regering van het land besloot de stroom af te sluiten om het de demonstranten te bemoeilijken om bij elkaar te komen. De protesten in het land, waarbij honderden demonstranten om het leven kwamen, begonnen in december 2018 en duurden tot juni 2019 met het ondertekenen van een overeenkomst tussen het leger en de pro-democratiebeweging over gedeelde macht.

Tentoonstelling 2020 in Den Bosch

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. De winnende foto’s zijn samengevoegd tot een reizende tentoonstelling die jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen wordt gezien. De 62e editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in ’s-Hertogenbosch, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop voor de tentoonstelling van World Press Photo in Den Bosch start op dinsdag 23 juni 2020. Foto’s en aanvullende informatie staan op www.worldpressphotodenbosch.nl

Let op: dit jaar werken we met tijdsloten i.v.m de Corona maatregelen. Bij de deur verkoop nemen wij geen cash geld aan. Klik voor de online kaarten op de oranje ticket knop, ga in de kalender met de zwarte pijlen naar de gewenste datum en kies een van de tijdsloten. partners World Press

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.