Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
wo 21 nov t/m za 17 nov 2018

World Press Photo Den Bosch 2018

17 November tot en met 9 december

World Press Photo komt terug naar Den Bosch

De eerste succesvolle editie van World Press Photo in Den Bosch krijgt een vervolg. Op zaterdag 17 november start de tentoonstelling. 

Openingstijden
maandag t/m vrijdag 9:00 – 18:00 uur
zaterdag en zondag: 11:00 – 17:00 uur

Let op: Koopt u tickets op locatie? Graag met pin betalen. (Contactloos pinnen is mogelijk)
Museumjaarkaart is niet geldig bij World Press Photo Den Bosch.

Persfoto van het jaar
De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt.

Dit jaar heeft de jury gekozen voor de foto van Ronaldo Schemidt, getiteld ‘Venezuela Crisis’ die tevens de eerste prijs won in de categorie Spot News. De foto toont hoe José Víctor Salazar Balza (28 jaar oud) in brand staat, temidden van een gewelddadige confrontatie met de oproerpolitie in Caracas, Venezuela, tijdens een protest tegen president Nicolás Maduro. Salazar vatte vlam doordat een benzinetank van een motorfiets in zijn nabijheid explodeerde. Hij overleefde het incident met eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden.

Tentoonstelling 2018 in Den Bosch
World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. De winnende foto’s zijn samengevoegd tot een reizende tentoonstelling die jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen wordt gezien. De 61editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in ’s-Hertogenbosch, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

World Press Photo wordt door Stichting Wereldbeelden en Canon Nederland naar ‘s-Hertogenbosch gehaald.
Stichting World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wereldwijde sponsoring door Canon.


Start kaartverkoop

De kaartverkoop voor de tentoonstelling van World Press Photo in Den Bosch start op 1 september 2018. U kunt uw ticket gebruiken tussen 17 november en 9 december.  Foto’s en aanvullende informatie staan op www.worldpressphotodenbosch.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.