kassa
Kunstruimte
vr 29 jun t/m zo 08 jul

Woordig

open:09:00
start:16:00
locatie: kunstruimte
zaal: Spiegelzaal
Gratis

In de Spiegelzaal tonen leerlingen die deelnemen aan het project Woordig hun grafische werk van 29 juni t/m 7 juli 2018.

Woordig, selectie van werken voor de Jeugdgrafiekprijs

Project Woordig is ontstaan als lesprogramma voor voorgezet onderwijs, mbo en hbo met het thema Woordkunst. We onderzoeken de mogelijkheden van taal en verbeeldingskracht. De insteek is voor ieder een persoonlijk woord te vinden, en hier de betekenis van te onderzoeken.

Leerlingen van 9 verschillende scholen deden mee aan dit project, dat begon met een theaterles, en mondde uit in grafisch werk in het Grafisch Atelier. De werken die u voor u ziet zijn bijvoorbeeld gekartondrukt, gesjabloondrukt of gezeefdrukt. Maar  belangrijker dan de techniek is de relatie tussen woord en beeld die de leerlingen onderzoeken.

Verschilt de manier waarop je woorden en expressie ervaart? Is jouw visie ook die van je klasgenoot? Hoe vertaal je dat in een beeld? Dat zijn de vragen die de leerlingen van Woordig samen  bekeken. De deelnemende leerlingen hebben dit op verschillende manieren onderzocht. De resultaten van dit onderzoek zijn net zo divers als de deelnemende leerlingen die deze werken gemaakt hebben.  In deze expositie ziet u ze op een rijtje en gaan de werken met elkaar een dialoog aan. De meest bijzondere werken werden bekroond met de Jeugdgrafiekprijs; een tweejaarlijkse prijs speciaal voor drukkunst voor jongeren. De jury bestond dit jaar uit kunstenares Hannah de Haan, Ad van Niekerk (hoofd Cultuur gemeente Den Bosch)  en Geertje Jacobs ( het Noord Brabants Museum).

De deelnemende scholen zijn:  het Titus Brandsma College, Udens College, de Internationale Schakelklas (Koning Willem I), Sint Lucas, het van Maerlant College, Helicon, het Sint Jans Lyceum, Avans en het d’Oultremont college. Het project is geïnitieerd door het Grafisch Atelier Den Bosch en opgezet in samenwerking met partners de Muzerije en de Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch. Het project werd gefinancierd door de Gemeente ’s-Hertogenbosch, het Leye Fonds en het Hermes Fonds en gesponsord door Gianotten en Stiho.
Opening vrijdag 29 juni 16:00 uur

 

 

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.