Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
zo 17 feb t/m zo 08 jul 2018

Woordig

open:11:00
start:11:00
locatie: kunstruimte
zaal: Spiegelzaal

Woordig, selectie van werken voor de Jeugdgrafiekprijs

29 t/m 8 juli 2018

Spiegelzaal

Het Project Woordig is ontstaan als lesprogramma voor voorgezet onderwijs: mbo en hbo. Binnen het thema Woordkunst zijn de mogelijkheden van taal en verbeeldingskracht onderzocht. De insteek was voor ieder een persoonlijk woord te vinden en hier de betekenis van te onderzoeken.

Leerlingen van 9 verschillende scholen deden mee aan dit project, dat begon met een theater les en uitmondde in grafisch werk in het Grafisch Atelier. De werken in deze tentoonstelling zijn o.a. kartondrukken, sjabloondrukken of zeefdrukken. Maar belangrijker dan de techniek is de relatie tussen woord en beeld die de leerlingen hebben onderzocht.

‘Verschilt de manier waarop je woorden en expressie ervaart? Is jouw visie ook die van je klasgenoot? Hoe vertaal je dat in een  beeld?‘ Dat zijn de vragen die de leerlingen van Woordig samen hebben onderzocht en geprobeerd te beantwoorden. De deelnemende leerlingen hebben dit op verschillende manieren gedaan en de resultaten zijn net zo divers als de werken die ze gemaakt hebben. In deze expositie ziet u ze op een rijtje en gaan de werken met elkaar een dialoog aan.

De meest bijzondere werken zijn bekroond met de Jeugdgrafiekprijs: een tweejaarlijkse prijs speciaal voor drukkunst voor jongeren. De jury bestond dit jaar uit kunstenares Hanna de Haan, Ad van Niekerk (hoofd Cultuur gemeente Den Bosch)  en Geertje Jacobs ( hoofdconservator van het Noord Brabants Museum).

De deelnemende scholen: het Titus Brandsma College, Udens College, de Internationale Schakelklas (Koning Willem I), Sint Lucas, het van Maerlant College, Helicon, het Sint Jans Lyceum, Avans en het d’Oultremont college.

Het project is geïnitieerd door het Grafisch Atelier Den Bosch en opgezet in samenwerking met partners de Muzerije en de Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch.
Het project werd gefinancierd door de Gemeente ’s-Hertogenbosch, het Leye Fonds en het Hermes Fonds en gesponsord door Gianotten en Stiho.

 

 

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.