Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
wo 28 jul t/m zo 04 mrt 2018

Winnaar AMPA wedstrijd 2017: Fractales Ensemble

Concertzaal

open:14:00
start:14:30
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

De beste ensembles van het AMPA conservatorium meten zich met elkaar tijdens de AMPA Willem Twee Ensemble Contest. Als beginnend artiest is het fijn als je een duwtje in de rug krijgt. Zeker in de klassieke muziekwereld waar startende ensembles om erkenning vechten. De winnaar van editie 2017 treedt vanmiddag op in Willem Twee concertzaal.

Fractales is een jong ensemble van musici uit verschillende landen die Brussel als vaste standplaats hebben. Het ensemble ontstond in 2012 ​​ aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en heeft als doel het promoten van nieuwe muziek.

Fractales specialiseerde zich aanvankelijk in spectrale muziek (muziek die is gecomponeerd op basis van klankspectra en die i.t.t. tot seriele muziek uitgaat van de directe werking van klank als akoestisch verschijnsel) maar breidde zijn repertoire vervolgens uit met verschillende andere stijlen van moderne muziek zoals: saturationisme, concrete muziek, elektronische muziek, nieuwe complexiteit en minimalisme. Fractales ondersteunt ook de internationale hedendaagse avant-garde en werkt regelmatig samen met jonge componisten.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.