kassa
Kunstruimte
di 20 jun t/m wo 31 mei 2017

Willemijn van Dorp

Kunstruimte, Etaloge

open:09:00
start:00:00
einde:18:00
genre:Beeldende kunst

‘Stromend water en wat daarmee samenhangt: ik leef ermee zolang ik me herinner. Alles wat uit mijn handen komt vindt daarin zijn oorsprong’.
Willemijn van Dorp

Willemijn van Dorp werkt zonder vooropgezet plan. Het werk ontstaat door bewegingen van streken en lijnen, schrapen, opnieuw lijnen trekken, drogen en over bestaande lagen heen werken. Een eindeloos proces dat geleidelijk een associatie met ritme en beweging laat zien. Haar signatuur is een sterk grafisch handschrift met een kalligrafische component.

In het werk van Van Dorp kolkt de rivier, veroorzaakt een rukwind ribbels in het zand, glijden zonnevlagen over water; is alles ritme en beweging. De abstracte beeldvorming die ze hanteert in haar schilderijen, tekeningen en grafieken biedt ruimte voor een eigen interpretatie van de toeschouwer en roept een gevoel van ruimte, licht en vrijheid op.

Van Dorp probeert in een paar lijnen de essentie weer te geven.  Dat vraagt veel papier, een grote prullenbak, ‘Ausdauer’, en een scherpe blik. En: wachten tot dat ene blad eruit springt …

willemijnvandorp.com

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.