Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee muziek en beeldende kunst
za 23 okt t/m di 26 mei 2020

Willem Twee huiskamer Sessies

open:00:00
start:20:30
einde:23:30
Illustratie door Merel van Beurden

Willem Twee Huiskamer Sessies

Dinsdag 26 mei 2020, 20:30

Beleef een avondje Willem Twee, gewoon vanuit je huiskamer! Na het succes van onze eerste livestream, hebben we weer een spectaculair en veelzijdig programma voor u samengesteld, met opzwepende jazz, harde gitaarbeats, een korte film, een piepjong klassiek trio, een mooie herinnering aan het Willem Twee poppodium en co-curator van Willem Twee kunstruimte, Masha van Vliet, brengt een bezoekje aan kunstenaar Marloes Vreeswijk in haar atelier in de Willem Twee fabriek. De avond wordt gepresenteerd door onze eigen Arlet Langewender (productie poppodium) en we sluiten af met een heerlijke en geestige gemberbier cocktail van de Bloody Good Mary’s bar

U kunt de Willem Twee Huiskamer Sessies bekijken op dinsdagavond, 26 mei, vanaf 20:30, via de stream op de website (op deze pagina), de Facebook-pagina [link naar event] van Willem Twee Toonzaal en het YouTube-kanaal van Willem Twee poppodium.

Doneren? Graag!
Tijdens het event kunt u via een Tikkie-link een kleine financiële bijdrage leveren.
De opbrengst zal worden verdeeld onder de artiesten!
Tikkie link: https://tikkie.me/pay/WILLEMTWEE/gG4XfGcVKJtUK5KjDLuetp

Over de artiesten

Jelle Willems en Antonio Moreno Glazkov

Pianist Jelle Willems (20) heeft op jonge leeftijd kennis gemaakt met geïmproviseerde muziek in Den Bosch via De Jazzwerkplaats. Hij leerde ook klassieke muziek kennen in die tijd als zanger in het Nationaal Jongenskoor en zingt nu in het Nationaal Gemengd Jeugdkoor. Jelle studeert jazz-piano aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij trompettist Antonio heeft ontmoet. Met zijn projecten speelt hij regelmatig in Amsterdam en Den Bosch, zoals afgelopen februari al in de Willem Twee toonzaal met de band APPIE.

Trompettist Antonio Moreno Glazkov (21) is geboren in Rusland en opgegroeid in Spanje. Hij begon op zijn 4e met piano en op zijn 6e met trompet. Zijn ware liefde voor compositie ontstond toen hij 16 was. Ook hij verbreidt nu zijn muzikale horizon op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in verscheidene projecten speelt van pop tot moderne jazz.

Het duospel van Jelle en Antonio biedt gelegenheid tot een nieuwe wereld van ontdekking en samenkomst van stijlen, waar in een intiem muzikaal dialoog alles mogelijk is. Ze spelen vrije improvisaties, eigen werk en een Russische folksong, die Antonio’s moeder van jongs af aan voor hem speelde op de Gusli (Oost-Slavisch snaarinstrument).

Het Revesz Trio

Het Revesz Trio bestaat uit broer en zussen Etienne (15 jr. Viool), Margit-Marees (16 jr. Cello) en Esther (13 jr. Piano). Zij begonnen hun carrière als trio in 2013 al op jonge leeftijd in Den Bosch en omstreken, onder leiding van hun vader, die zo nodig ook hun stukken arrangeert. Zij hebben al concerten gegeven in o.a. NM Kamp Vught, Naarden, Joure, Polen en Hongarije. Hun repertoire omvat klassieke muziek, volksmuziek en populaire muziek. Op YouTube (Revesz Trio) hebben zij een eigen kanaal met een breed palet aan muzikale presentaties.

‘A Wall of Sound’

Al meer dan 30 jaar is Hans Kulk op een muzikale missie met het verzamelen van oude test- en meetapparatuur uit de jaren 50. Instrumenten die nooit gemaakt zijn met muzikale doeleinden, maar zijn gebruikt voor nucleair onderzoek en in ruimtevaartlaboratoria. Nu, na 35 jaar van het vergaren van deze apparaten, is Hans een oprichter van de Willem Twee Studio’s in Den Bosch. Een studio voor elektronische muziek die je nergens anders tegen kan komen. Geïnspireerd door grote componisten uit de elektronische muziek als Dick Raaijmakers en Karlheinz Stockhausen wil Hans de studio tot een internationaal centrum voor elektronische muziek maken. Jonge muzikanten uit hun laptops trekken en kennis laten maken met de wereld van analoge klanksynthese. In de documentaire ‘A Wall of Sound’ laat regisseur Joris Hendrix zien hoe Hans op zoek is naar het muzikale experiment en hoe hij een artiest als Jameszoo meeneemt in een nieuwe wereld van onbekende klanken.

Marloes Vreeswijk

Marloes Vreeswijk (geboren in Nederland op 20 december 1993) studeerde in 2019 af aan de AKV|St.Joost ’s-Hertogenbosch. Zij won in 2019 de Jheronimus Atelier Prijs, wat haar voor een jaar een atelierruimte en begeleiding van de curator van de Willem Twee kunstruimte opleverde. Haar lievelingskleur is roze, en ze houdt van alles wat glittert. Ze ziet zichzelf als de kleur oranje. Als ze later groot is hoopt ze in ieder geval nooit volwassen te worden. Met haar eigen theorieën over kleuren en vormen creëert ze Safe Spaces. Ze werkt bij voorkeur met textiel in de vorm van kostuums en tapijten. Momenteel  legt zij zich toe op de techniek van het tuften: een techniek waarmee je hoogpolig textiel kunt maken. In haar werk bevraagt ze haar identiteit, hoe zij de meest pure versie van zichzelf kan zijn en hoe ze dit op een positieve manier kan verbeelden.

Hein Willekens

Energie, drive, intensiteit… Drie eigenschappen die mij als muzikant definiëren.
Al ben ik niet op m’n mondje gevallen, het liefst laat ik m’n instrument en versterker bulderen om te laten zien waar ik voor sta! Als gitarist heb ik de afgelopen tien jaar met verschillende metalbands en andere (deels akoestische) projecten internationaal allerlei zalen en festivals bestormd. Op dit moment ben ik lid van Up The Irons, en ben ik onder de radar een nieuwe band aan het opbouwen waar muziek, sfeer en eigenzinnigheid samenkomen in iets waar ik velen mee hoop te gaan verrassen. Dus keihard tekeer gaan op het podium, maar ernaast altijd in voor een geintje!

Maarten van Hooft

Maarten van Hooft was jarenlang presentator van de enige echte Bossche pupquiz, en tien jaar lang lid van de Raad van Toezicht van het Willem Twee Poppodium. Hij is een echte reclameman en daarnaast fervent muziekliefhebber en concertganger. Hij deelt met ons een bijzondere herinnering aan zijn eerste kennismaking met Thomas Dybdahl in Willem Twee.

Bloody Good Mary’s bar

Om de week kun je bij de Bloody Good Mary’s bar cocktails bestellen, die binnen Den Bosch thuis worden bezorgd. Huisgemaakt gemberbier en de beruchte Bloody Good Tomato mix maken deze cocktails onweerstaanbaar. Hieronder een aantal recepten om de cocktails thuis zelf te maken:

Moscow Mule:

40 ml wodka

120 ml Bloody gemberbier

IJs

Munt en limoen ter garnering

London Buck:

40 ml gin

100-120ml Bloody gemberbier

20 ml citroensap

IJs

Citroenpartje ter garnering

Dark n’ Stormy:

40ml donkere rum

120ml Bloody gemberbier

3 druppels Angostura bitter

IJs

Schijfje limoen ter garnering

Pimm’s Cup:

30ml Pimm’s

20ml Grand Marnier

100-120ml Bloody gemberbier

IJs

Aardbei, komkommer, sinaasappel en munt ter garnering

Bestellen kan via:

post@bloodygoodmarys.nl

http://bloodygoodmarys.nl/

https://www.facebook.com/bloodygoodmarys/

https://www.instagram.com/bloodygoodmarys/

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.