Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
zo 23 sep 2018

Willem Twee Atelierroute

open:11:00
start:11:00
locatie: poppodium
zaal: hele gebouw

Atelierroute 2018 – Thema: Het atelier als vrijplaats
Het vrije denken is een democratisch goed. De kunstenaar is een vertegenwoordiger en beschermer van die vrijheid. In de openbare ruimte en musea worden werken verwijderd. Of bekritiseerd (bijvoorbeeld via fakenews) op oneigenlijke gronden. De makers worden soms fysiek bedreigd om hun opvattingen, geaardheid, geloofsovertuiging en hun concurrentiecompetitie op de kunstmarkt. In tijden van oorlogsdreiging en vrijheidsbeperking is het heel belangrijk dat een kunstenaar uiting geeft aan de onrust en de angst die in een samenleving heerst.

In zijn of haar atelier bedenkt een kunstenaar zijn creatieve ideeën in alle rust en vrijheid. En werkt die uit in verschillende materialen om het resultaat te laten zien aan belangstellenden. Daarvoor stelt de kunstenaar af en toe zijn werkplaats open. Bezoekers komen dichterbij het creatieve proces, de kunstenaar kan geïnspireerd worden door de kijk van geïnteresseerden op zijn werk. Maar hij moet in alle vrijheid zijn werk kunnen maken zonder bedreiging van buitenaf.

Bij atelierbezoeken kunnen we niet alleen genieten van het werk, maar ook van de vrijheid waarin het gemaakt is. En ervan leren die vrijheid te koesteren en te beschermen.

Ook in de Willem Twee fabriek zijn zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 verschillende ateliers geopend voor publiek: mini exposities, Hangop lunch- en muziek café, tafelpresentaties, rondleidingen en meer!

Klik hier voor meer informatie.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.