Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
di 17 apr 2018

Wiener Kammer Symphonie Quintet en Didier Castell-Jacomin

Toegevoegd concert!

open:19:15
start:20:15
genre:Piano en strijkkwintet
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

Twee pianoconcerten van Mozart in een uitvoering die u waarschijnlijk nog niet eerder hoorde: piano en strijkkwintet. Ook de ouverture van Die Zauberflöte wordt vandaag als kamermuziekwerk uitgevoerd.

De Wiener Kammersymphonie is, heel toepasselijk, in het Mozartjaar 2006 opgericht. Sindsdien hebben ze internationaal naam gemaakt met succesvolle uitvoeringen van de muziek van Mozart. Tournees in Turkije en Zuid-Amerika volgden en ook waagde het ensemble zich aan gedurfde cross-overs, waarbij Mozart bijvoorbeeld werd gecombineerd met hiphop. Zo bont maken ze het bij dit concert niet, maar de verrassende kamermuziekbezetting geeft de pianoconcerten wel een nieuw en passend jasje.

 

Didier Castell-Jacomin

Ook pianist Didier Castell-Jacomin is een echte Mozartspecialist. Na zijn succesvolle debuut in de Philharmonie van Berlijn met een programma dat volledig gewijd was aan Mozart, concerteerde hij in onder meer het Concertgebouw en Carnegie Hall in New York. Castell-Jacomin is een bevlogen kamermusicus en treedt bij dit concert als solist op in het 8ste en 23ste pianoconcert van Mozart.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.